Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen C4 Picasso 2007 rok kontrolki

alien197611 08 Jul 2016 18:41 8172 4
    alien197611
    Level 10  
    Witam serdecznie wyjechałem na wakacje samochód stał dwa dni po odpaleniu włączyły mi się kontrolki widoczne na zdjęciu i zniknął wyświetlacz prędkościomierza pojechałem do mechanika po podłączeniu do komputera pan powiedział że nie ma żadnych błędów samochód w drodze powrotnej sprawował się ok ale kontrolki nie zniknęły wybrałem się do kolejnego mechanika u siebie i ten nawet nie mógł się połączyć z komputerem - szukam pomocy tutaj lub jakiejś dobrej rady.Zapomniałem napisać że przestał mi działać ręczny który włączał się automatycznie
  • Helpful post
    złowrogi_boncur
    Level 27  
    Brakuje gdzieś zasilania lub jakaś usterka tego typu, na diagnostyce należy połączyć się z BSI/BSM i tam szukać błędów jak nie ma to możliwa usterka elektryczna, lub elektroniczna, zajrzyj do BSM czy nie zalane wodą i główne prądy czy dochodzą.
    alien197611
    Level 10  
    Dzięki serdeczne za informację w poniedziałek podjadę do mechanika i przedstawię mu to co pan napisał może to jakoś go nakieruje gdzie szukać
    pepe150
    Level 36  
    To "Dupa" a nie mechanik skoro trzeba mu podpowiadać w czym jest problem i gdzie go szukać.
    alien197611
    Level 10  
    Problem rozwiązany okazało się że bezpieczniki były zaśniedziałe po wymianie kontrolki zniknęły :) dzięki wszystkim za dobre rady :) będę wiedział na przyszłość jakie mogą być powody ale co mnie to nerwów kosztowało to szok co mechanik to inna wersja :)