Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lenovo g700 - Komputer nie włącza się poprawnie, włącza się tylko napis lenovo

11 Lip 2016 11:51 2487 7
  • Poziom 2  
    Witam serdecznie,
    Mój problem wygląda tak: laptop normalnie działał i w pewnym momencie się wyłączył. Po próbie ponownego uruchomienia włącza się normalnie, wyskakuje napis lenovo po czym na jakieś 3s wyświetla się czarny ekran i migający znak _ (wylecialo mi jak to sie nazywa), następnie uruchamia się ponownie i przechodzi te same etapy.
    Próbowałem ponownego uruchomienia, z baterią, bez niej ale to nie pomaga. Jest możliwe wejście do biosa natomiast nie można wejść w panel uruchamiania awaryjnego.
    Dodam ze mój laptop to Lenovo g700 z systemem Windows 7 i jak dotąd działał przez prawie 2 lata bez większych zarzutów. Z góry dzięki za info jak mogę to naprawić i czym to może być spowodowane.
  • Spec od komputerów
    Wrzuć SMART dysku z programu MHDD.
  • Poziom 2  
    Jakbyś jeszcze mógł mi wytłumaczyć krok po kroku jak to zrobić to było by super. Na te chwile zostałem jedynie z ograniczonym Internetem w telefonie więc nawet dobrze nie mam możliwości poszukać w sieci gdzie znaleźć ten smart dysku.
  • Poziom 2  
    Mało pomocny komentarz z uwagi na moją wcześniejszą odpowiedź. Jakim cudem mam ściągnąć program i wypalić na płycie bądź penie czytanym z biosa nie majac dostepu do innego komputera ?
    Jak będę miał możliwość to zdiagnozuje dysk tak jak poleciles (za około tydzien) a tymczasem czekam na inne pomocne osoby które być może spotkały się już kiedyś z takim problemem.
  • Spec od komputerów
    Napisałeś:
    Cytat:
    Na te chwile zostałem jedynie z ograniczonym Internetem w telefonie

    Bez drugiego komputera nic nie zrobisz.
  • Poziom 36  
    Wciskanie podczas startu F8, nie pozwala ujrzeć zaawansowanych opcji uruchamiania systemu?
    Seba0909 napisał:
    a tymczasem czekam na inne pomocne osoby które być może spotkały się już kiedyś z takim problemem.

    Spotkały się czy nie, bez nośnika startowego, nic nie można zrobić. Posiadasz chociaż płytę instalacyjną swego systemu?
  • Poziom 2  
    Próbowałem już f8 ale niestety tak się nie da.
    Nie mam przy sobie nośnika z systemem ale zresetowalem biosa i musze tylko poszukac jak go prswidlowo ustawic bo teraz system uruchamia sie w zupelnie inny sposób, po uruchomieniu włącza mi się od razu boot manager z opcją wyboru
    EFI Network 0 for IPv4 (54-BE-F7-6E-3E-1D)
    lub
    EFI Network 0 for IPv6 (54-BE-F7-6E-3E-1D)
    kiedyś sobie z tym poradziłem ale muszę sobie przypomnieć jak to się ustawialo żeby bootowalo system z dysku. I mam nadzieję ze normalnie się wtedy uruchomi :)