Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czy zestaw z AMICA EB422B IN, BOSCH SMV 40C00EU, AMICA BK316.3FA to dobry wybór?

kammill07 12 Jul 2016 14:33 1302 3
    kammill07
    Level 7  
    Witam,
    byłbym zobowiązany, gdyby ktoś z Państwa mógł wyrazić zdanie na temat poniższej listy sprzętów AGD do zabudowy.

Piekarnik AMICA EB422B IN
    Kuchenka mikrofalowa AMICA AMMB20E1GB
    Okap teleskopowy AMICA OTC613BGL
    Lodówka AMICA BK316.3FA
    Zmywarka BOSCH SMV 40C00EU
    Płyta indukcyjna WHIRLPOOL ACM 932 BA
    Przemeek1988
    Level 22  
    Muszę przyznać ,że w kwestii linii IN ,Amica odwaliła kawał dobrej roboty. Generalnie jestem zwolennikiem piekarników Electrolux (tych robionych w Niemczech) aczkolwiek w ostatnim czasie zrobiłem mały wyłam z tej zasady i moją drugą kuchnię wyposażyłem w piekarnik właśnie Amica. Dokładnie to model IN 622 B. Jak dotąd ,używany 4 miesiąc - spisuje się na 100%. Piekę w nim tylko ciasta (szkoda mi brudzić go ,skoro Electrolux już piekł nie jeden raz mięsa) i tutaj działa bardzo dobrze- piecze równo ,nie wysusza. Jeśli chodzi o wykonanie -tutaj miałem obawy ,aczkolwiek nie ma się do czego przyczepić - wszystko idealnie spasowane ,nic nie trzeszczy. Cichy domyk drzwi, duży plus w postaci automatycznego oświetlenia komory piekarnika po otwarciu drzwi gdy piekarnik jest wyłączony, zatrzymanie grzania/termoobiegu gdy otworzy się drzwi - takie bajery a przydatne. Wygląd- no tutaj nic nie trzeba mówić ,jest po prostu piękny. Przyznam ,że tylko dlatego go kupiłem - inaczej był by kolejny Electrolux.
    kammill07
    Level 7  
    Dziękuje za informację na temat piekarnika. A jak wygląda kwestia z kolorem czarnym? Mocno się brudzi?
    fan_r
    Level 11  
    Nie brudzi się tak bardzo. Tak samo jak piekarnik inox. I ten i ten musisz raz na jakiś czas doczyścić. Sam dodam,ze ciekawy sprzęt do zabudowy ma jeszcze Candy. Jest to piekarnik model FPE 649A/6N , Jest niedrogi . Firma Candy ma jeden z lepszych serwisów sprzętów w Polsce.
    Czy zestaw z AMICA EB422B IN, BOSCH SMV 40C00EU, AMICA BK316.3FA to dobry wybór?