Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zakup kolumn 5.0 - Amtech HTS-011

PiotreckiXD 13 Jul 2016 14:34 2256 20
    PiotreckiXD
    Level 8  
    Witam mam wątpliwości co do kupna kolumn Amtech HTS-011 białe ponieważ nie ma żadnych recenzji i szczegółowych zdjeć tych głośników na internecie, przynajmniej ja nie znalazłem :D
    Oraz czy tym głośnikom wystarczy amplituner Pioneer VSX-830K
    Bardzo prosze o pomoc :)
    RMS.pl

Level 26  
    Powodem braku recenzji jest bezmarkowość produktu o który pytasz. Jest to jakiś bezmarkowy wytwór. Zestaw 5 kolumn do kina domowego powinien kosztować min 2000zł, przy czym jest to kompletne minimum, od którego tylko niektóre renomowane marki zaczynają oferować małe kolumny do podwieszenia. Zaś za 2000zl możesz kupić parę najtańszy model kolumn podłogowych renomowanego producenta.
    RMS.pl

Level 26  
    Znaczek nic tu nie zmienia. Nie da się w tej cenie zrobić 5 dobrych kolumn do kina domowego.
    RMS.pl

Level 26  
    Pierwsze pytanie brzmi, czy chcesz więcej oglądać filmów czy słuchać muzyki?
    RMS.pl

Level 26  
    No więc potrzebujesz kolumn stereo i wzmacniacza stereo uzupełnionych o subwoofer.
    RMS.pl

Level 26  
    Najtańsze urządzenia JAMO nie porywają jakością.
    PiotreckiXD
    Level 8  
    tylko jest ten problem ze ja juz posiadam amplituner pionner VSX830k

Dodano po 1 [minuty]:

a np kolumny stojące bez tego basu osobego maja tez dobry bass?
    RMS.pl

Level 26  
    Sęk w tym, że amplituner kina domowego zagra dużo gorzej od nawet najtańszego wzmacniacza stereo. Zawsze możesz go spieniężyć, ale to naturalnie Twój wybór. Amplituner KD jest o tyle lepszy, że ma radio FM, radio internetowe, wejście HDMI dla odtwarzacza Bluray. Funkcjonalność jest postawiona wyraźnie ponad jakość dźwięku.

Jeśli szukasz niskiego basu (przez jedno "s" po polsku), to tylko subwoofer jest w stanie go zapewnić. Tanie kolumny podłogowe grają do 40Hz, a efekty basowe w muzyce pojawiają się często w zakresie 20-40Hz i tutaj swoją rolę spełnia subwoofer.
  • Helpful post
    RMS.pl

Level 26  
    Kupisz wzmacniacz stereo za połowę ceny tego amplitunera i będziesz w szoku, co do znaczy ładnie i głośno grać.
  • Helpful post
    RMS.pl

Level 26  
    Jak wyżej, przerabialiśmy już ten temat. Wydaje CI się, że ilość głośników równa sie głośność, a to jest zupełnie odwrotnie. Jeśli jednak nic nie jest w stanie przemówić Ci do rozumu i chcesz 5 kolumn to najtańsze markowe propozycje zaczynają się od 2500-3000zł. Poniżej powinieneś szukać używanych zestawów markowych producentów.
    PiotreckiXD
    Level 8  
    ja tam sie nie znam, pan wie lepiej, to poprosze o jakis zestawik kolumn stereo i wzmacniacza stereo z basem najwyzej opchne amplituner komus na allegro ;)

Dodano po 52 [sekundy]:

chodzi oto zeby kolumny byly biale
  • Helpful post
    PromatAudio
    Level 18  
    Z kolumn 5.0 w tym budżecie popatrz jeszcze na Quadrala Quintas 6500. Fajnie gra z Pionkiem.