Witam na forum. Mam problem z moją 407-ką 2.0 HDI 136 km 2004 r. Na początku dnia auto odpala normalnie. W ciągu dnia kiedy któryś raz z kolei gaszę i odpalam auto a jest rozgrzane, przychodzi taki moment że np. wychodzę ze sklepu i nie mogę go odpalić, rozrusznik kręci, zasilanie jest, wszystko działa, ale nie chce odpalić, po kilku próbach i odczekaniu 30-40 minut auto odpala od razu i wszystko wraca do normy. Zauważyłem że dzieje się tak szczególnie często gdy na zewnątrz jest wysoka temperatura i gorący dzień np. ok 30 stopni. W ostatnich dniach gdy temperatura wynosiła ok. 33 stopnie i mocne słońce, zgasł dwukrotnie w czasie jazdy, obroty spadły gdy zmieniałem bieg i zgasł. Ponowna próba odpalenia nie udana i znowu odczekałem 30-40 minut i odpalił od razu. Wszystkie filtry, płyny i olej wymienione dwa tygodnie temu, wymieniony BSI i czujnik położenia wału, problem nadal występuje. Byłem na diagnostyce (Peugeot PLANET) nic konkretnego nie wyskakuje. Jeżeli ktoś ma jakikolwiek pomysł co to mogło by być to proszę o radę lub sugestię gdzie szukać usterki. Dziękuję z góry za pomoc.