Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Berlingo - 2010r Bsi wymiana

daszczykk 16 Jul 2016 10:49 1989 3
    daszczykk
    Level 13  
    Witam mam problem z berlingo auto zostało przyciągnięte i nie odpalało
    historia auta klient usuwał DPF mechanicznie (ciecie,spawanie) w innym warsztacie i po tej operacji auto juz nie odpaliło w takim stanie trafiło do mnie
    usunąłem immo i autko odpala lecz nie działa centralny lampki w środku sprawdziłem instalacje zasilania na bsi i wszystko dochodzi był przepalony jeden bezpiecznik w skrzynce ale po wymianie tez nie wstało. mam drugie bsi o tych samych numerach i teraz pytanie jak zrobić klona tego bsi podaje nr 96 668 955 80 02 bsi04ev k03-00 140711
    temat wymiany bsi jest mi obcy i liczę na pomocna dłoń oczywiście nie za darmo :)

posiadam delphi ds 150, Xproga, galletto v54 czy jestem w stanie to postawic z tymi urządzeniami?

Dodano po 33 [minuty]:

albo czy była by możliwość sparowania na plikach lub odczytu pinu z eepromu ECU edc16c34
    marcin_70
    Level 21  
    Może tak...Xprogiem odczyt epromu z ori BSI i wrzuć do zakupionego..
    Albo zapodaj wsad epromu z edc16 to podam ci pin..
    bodzio012
    Level 33  
    Najlepszy do tego diagbox, robisz drugie używane BSI na virgin i dopisujesz diagboxem+ configuracja auta lub jak wyżej przekopiuj sam eep szybciej i niewiele roboty.
    daszczykk
    Level 13  
    Dziękuje ślicznie za porady wszystko śmiga lecz nie działa sterowanie centralnego pilotem wszystko robie jak w lexi pisze po dodaniu kluczyka a nie działa niewiem może robie coś źle kluczyk rzed wymiana bsi działał