Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Myjka Karcher Puzzi 100 pompa nie ciągnie

verdor 18 Lip 2016 11:36 1236 2
  • #1 18 Lip 2016 11:36
    verdor
    Poziom 6  

    Witam!
    Posiadam myjkę ciśnieniową Karcher puzzi 100.
    Silnik i funkcja odkurzania działa jak należy. Problem jest jednak z funkcją prania.
    Pompa nie zasysa wody. Kupiłem nową pompę, ponieważ ta stara nie wydawała nawet z siebie żadnego dźwięku. Nowa już normalnie buczy, lecz nie zasysa wody. Próbowałem ją podłączyć poza odkurzaczem - nadal tylko buczy. Po podłączeniu do płytki sterującej też tylko buczy.
    Moje pytanie jest następujące:
    Dlaczego pompka, pomimo że jest nowa, nie ciągnie? Czy może być to wina uszkodzonej płytki sterującej? Czy może gdzieś indziej popełniam błąd.

    P.S. Nie używam tej myjki, pracuję w jednostce budżetowej i dostałem go do naprawy, więc może być tak, że gdzieś popełniam jakiś elementarny błąd.

    0 2
  • #2 18 Lip 2016 12:22
    arewin
    Poziom 21  

    Jeśli jest nowa to przyczyna może być w szczelności połączeń do dyszy, lub jej niedrożność. Po pracy trzeba układ czystą wodą ponieważ proszek lubi się osadzać i zatyka przewody łącznie z pompką.

    1
  • #3 18 Lip 2016 14:18
    verdor
    Poziom 6  

    Czyli pompka podłączona poza odkurzaczem (po prostu do napięcia sieciowego) nie będzie ot tak ciągnąć?

    Dodano po 1 [godziny] 44 [minuty]:

    Wyczyściłem wszystkie przewody i niby w wężykach pojawiła się jakaś woda, ale zanim doleciała do końcówki wylotowej to już przestała lecieć, zatrzymała się w ok 90% wężyka i stoi.

    2