Witam!
Ostatnimi czasy po wymianie anteny od internetu radiowego pojawił się nie miły problem związany z wysyłaniem danych.
Obecna prędkość internetu na umowie wynosi 8Mb. Speedtest podaje download w okolicach 12-13 Mb/s, a upload w okolicach 4 Mb/s, ping 30-50. Biorąc pod uwagę że do sieci jest podpięte więcej (ok. jeszcze 8 urządzeń) realna prędkość pobierania z internetu wynosi 1 Mb/s. Komputer połączony jest przez LAN (kabel)
Niestety gdy chciał bym zagrać w np. World of Tanks ping skacze mi po 999 (wyświetlany jest w grze). Co najciekawsze spokojnie mogę obserwować co robią inni gracze i z tym nie ma żadnych problemów. Ja natomiast nawet ruszy się nie mogę, bo mam straszne opóźnienie.
Czasami wszystko działa jak należy.
Sprawdzałem czy może sterowniki nie wymagają aktualizacji, ale są aktualne.
Sterownik karty sieciowej:
Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20)
System operacyjny Windows 7 Ultimate 32 bitowy
Procesor 2 rdzeniowy z Intela 2,70 GH
Ram 4 GB
Jeśli czegoś potrzeba wam do diagnozy, podawajcie przy okazji jak to sprawdzić.
Ostatnimi czasy po wymianie anteny od internetu radiowego pojawił się nie miły problem związany z wysyłaniem danych.
Obecna prędkość internetu na umowie wynosi 8Mb. Speedtest podaje download w okolicach 12-13 Mb/s, a upload w okolicach 4 Mb/s, ping 30-50. Biorąc pod uwagę że do sieci jest podpięte więcej (ok. jeszcze 8 urządzeń) realna prędkość pobierania z internetu wynosi 1 Mb/s. Komputer połączony jest przez LAN (kabel)
Niestety gdy chciał bym zagrać w np. World of Tanks ping skacze mi po 999 (wyświetlany jest w grze). Co najciekawsze spokojnie mogę obserwować co robią inni gracze i z tym nie ma żadnych problemów. Ja natomiast nawet ruszy się nie mogę, bo mam straszne opóźnienie.
Czasami wszystko działa jak należy.
Sprawdzałem czy może sterowniki nie wymagają aktualizacji, ale są aktualne.
Sterownik karty sieciowej:
Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20)
System operacyjny Windows 7 Ultimate 32 bitowy
Procesor 2 rdzeniowy z Intela 2,70 GH
Ram 4 GB
Jeśli czegoś potrzeba wam do diagnozy, podawajcie przy okazji jak to sprawdzić.