Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota 2.0 89' GT - problemy z zapalaniem!

marek.ch 04 Jul 2005 01:21 1173 5
  • #1
    marek.ch
    Level 2  
    Witam i prosze o pomoc. Czesto mam problem z odpaleniem auta, zwlaszcza goracego ( po przekreceniu kluczyka jest klikniecie ). Akumulator i rozrusznik mam nowe. Auto odpala na popych. Z gory dziekuje za porady.
  • #2
    marek.ch
    Level 2  
    Czy naprawde nikt nie ma pojecia co to moze byc?
  • #3
    Slawek J
    Level 30  
    Przedewszystkim nie napisales dokladnie co to za samochod, domyslam sie ze chodzi ci o celice. Nie pamietam czy luzy na zaworach ustawiane sa recznie czy jest hydrauliczny kompenstor luzow. Jesli jest reczny to warto sprawdzic bo jak sa zawory za ciasno ustawione to wystepuje problem wlasnie z odpaleniem silnika cieplego.
    Pozdrawiam.
  • #4
    marek.ch
    Level 2  
    Chodzi o Toyote Celice. Dodam jeszcze, ze auto jest ostatnio wyraznie slabsze ( zwlaszcza na 3 biegu ).
  • #5
    marek.ch
    Level 2  
    Czy jest mozliwe, ze problem tkwi w czujniku Halla?
  • Helpful post
    #6
    marcinekmm
    Level 12  
    Napisz dokładniej co¶ na ten temat: czy kręci rozrusznik normalnie, czy z popychy pali od razu bez większego pchania; bo jeżeli pali bez problemu z popychu, to wiadomo, że cos z rozrusznikiem. Żadne czujniki itp. nie maj± na to wpływu, skoro silnik zapala bez użycia rozrusznika. Może masz zwarcie na akumulatorze na jednej celi i nie chce kręcić rozrusznik? Napisz co¶ dokładniej, bo tak to bardzo ciężko cokolwiek poradzić...

    Pozdrawiam!