Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Karta dźwiękowa Sound blaster live - blue screen

milosz12345 20 Lip 2016 21:46 729 4
  • #1 20 Lip 2016 21:46
    milosz12345
    Poziom 7  

    Witam.
    Zakupiłem kartę dźwiękową , do tej pory miałem zintegrowana . Usunalem sterowniki i w menadz.urzadzen wszystko co związek było z audio do tej pory. Nvidia audio itp. Połączyłem nowa kartę i przy starcie wywala blue screen:
    collecting data for crash dump :
    Dumping physical memory to disk
    Windows 7
    Stosowałem program do fixow lecz nadal nie mogę uruchomić systemu z podpięta nowa karta dźwiękowa
    Gdy odepne kartę wszystko uruchamia się prawidłowo.
    W biosie karta zintegrowana wylaczona Karta dźwiękowa Sound blaster live - blue screen
    Tutaj opis z pliku DMP

    Spoiler:
    Cytat:

    Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.11.0001.402 X86
    Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


    Loading Dump File [C:\Windows\Minidump\072016-17768-01.dmp]
    Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

    Symbol search path is: *** Invalid ***
    ****************************************************************************
    * Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *
    * Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *
    * After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
    ****************************************************************************
    Executable search path is:
    *********************************************************************
    * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
    * *
    * The Symbol Path can be set by: *
    * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
    * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
    * using .sympath and .sympath+ *
    *********************************************************************
    Unable to load image \SystemRoot\system32\ntkrnlpa.exe, Win32 error 0n2
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntkrnlpa.exe
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntkrnlpa.exe
    Windows 7 Kernel Version 7601 (Service Pack 1) MP (4 procs) Free x86 compatible
    Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
    Built by: 7601.19110.x86fre.win7sp1_gdr.151230-0600
    Machine Name:
    Kernel base = 0x84416000 PsLoadedModuleList = 0x84561e30
    Debug session time: Wed Jul 20 22:48:44.918 2016 (GMT+2)
    System Uptime: 0 days 0:00:22.869
    *********************************************************************
    * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
    * *
    * The Symbol Path can be set by: *
    * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
    * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
    * using .sympath and .sympath+ *
    *********************************************************************
    Unable to load image \SystemRoot\system32\ntkrnlpa.exe, Win32 error 0n2
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntkrnlpa.exe
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntkrnlpa.exe
    Loading Kernel Symbols
    ...............................................................
    ................................................................
    ......................
    Loading User Symbols
    Loading unloaded module list
    ......

    0 4
  • #2 22 Lip 2016 08:16
    kiss39
    Poziom 33  

    Witam

    Jaki to jest model karty muzycznej > Sound blaster live 5.1! ?

    0
  • #3 22 Lip 2016 09:26
    milosz12345
    Poziom 7  

    Dokładnie ten problem udało się rozwiązać. Zainstalowałem stery sterowniki przez tryb awaryjny, lecz brak. Pisze ze brakuje sterowsterowników od Wejścia PCI, lecz zainstalowałem przez slimdriver.

    0
  • #4 22 Lip 2016 10:28
    kiss39
    Poziom 33  

    Sound Blaster Live! 5.1 (SB0100) tylko masz stery pod XP, dalej aby działały prawidłowo z systemami Vista, Win7 trzeba zainstalować kxdrv alternatywne stery .
    U mnie to działało na Vista, WIN 7, a miałem również kartę SB Live! 5.1, kwestia nowego interfejsu, który trzeba poznać ale wszystko działało super. POLECAM!.

    Można sprawdzić

    1
  • #5 23 Lip 2016 13:34
    milosz12345
    Poziom 7  

    Zainstalowalem i lecz w wyborze w ustawieniach dźwięku mam Wave out 2/3 4/5 6/7 SPDIF AC3 output i mastershefa mixer i w żadnym nie mogę zmienić formatu tylko jest 2kanalowe i przez to obojętne jaki wybiore do odtwarzania to tylko jeden głośnik działa.
    Sterowniki wszystkie zainstalowalem z tego KX projekt.
    Wiecie w czym może być problem?

    0