Witam wszystkich. Jestem tu nowy i chciałbym się dowiedzieć czegoś odnośnie złożenia pewnego zestawu, którego podzespoły są umieszczone poniżej.
Płyta główna : MSI Mortar B150m
RAM : Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 2133 MHz
Procesor : Intel Skylake i5 6500
Zasilacz : Thermaltake modular 530W Bronze 80+
Obudowa : Jeszcze nie wiem, ale do 120 zł
Karta graficzna : Tu mam mały dylemat Polaris/Pascal.
Mam kłopot z dobraniem karty graficznej, ponieważ nie wiem, która jest i może być wydajniejsza w grach teraźniejszych i tych które wyjdą w 2017 (nie wychodzę dalej w przyszłość). Ludzie na różnych portalach piszą o zaletach RX 480 i tym, że posiada Freesync, Async oraz API Vulkan, które to znajdą zastosowanie w nowszych grach. GTX 1060 zaś szczyci się lepszą wydajnością w DX11 oraz w benchmarku Time Spy (w Time Spy, ponieważ ignoruje obliczenia Async). Obie strony szczycą się lepszą wydajnością w danych tytułach na DX12:
- AMD w Hitmanie, czy też Doomie
- Nvidia w Rise of the Tomb Raider
Uważam, że powyższe tytuły były robione specjalnie pod daną markę (Nvidia, AMD) i nie są one wierzytelne.
Potrzebuję rady co do wybrania tego GPU oraz Obudowy do 120 zł, żeby to jakoś pomieścić.
P.S: Nie chciałbym widzieć opinii jednostronnych (fanów Nvidii czy też AMD).
Płyta główna : MSI Mortar B150m
RAM : Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 2133 MHz
Procesor : Intel Skylake i5 6500
Zasilacz : Thermaltake modular 530W Bronze 80+
Obudowa : Jeszcze nie wiem, ale do 120 zł
Karta graficzna : Tu mam mały dylemat Polaris/Pascal.
Mam kłopot z dobraniem karty graficznej, ponieważ nie wiem, która jest i może być wydajniejsza w grach teraźniejszych i tych które wyjdą w 2017 (nie wychodzę dalej w przyszłość). Ludzie na różnych portalach piszą o zaletach RX 480 i tym, że posiada Freesync, Async oraz API Vulkan, które to znajdą zastosowanie w nowszych grach. GTX 1060 zaś szczyci się lepszą wydajnością w DX11 oraz w benchmarku Time Spy (w Time Spy, ponieważ ignoruje obliczenia Async). Obie strony szczycą się lepszą wydajnością w danych tytułach na DX12:
- AMD w Hitmanie, czy też Doomie
- Nvidia w Rise of the Tomb Raider
Uważam, że powyższe tytuły były robione specjalnie pod daną markę (Nvidia, AMD) i nie są one wierzytelne.
Potrzebuję rady co do wybrania tego GPU oraz Obudowy do 120 zł, żeby to jakoś pomieścić.
P.S: Nie chciałbym widzieć opinii jednostronnych (fanów Nvidii czy też AMD).