Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samochód do 4 tysięcy - Wielkopolska

michelle1868 26 Jul 2016 13:34 5412 62
    michelle1868
    Level 7  
    Witam serdecznie, szukam dla siebie (kobiety) samochodu w cenie do 4 tysięcy na samo auto, na pakiet startowy i ubezpieczenie mam osobne pieniądze, chcę by był to samochód bez instalacji LPG-sama benzyna, silnik do 1.6, Rejon poszukiwań wielkopolska. Jakiś specjalnych wymagań co do auta nie mam, ważne by skręcało, hamowało i dojechało z punktu A do B, tylko żeby można nim swobodnie było się wybrać w trasę ok.300 km w dwie strony i po drodze samochód nie padł. Dodam tylko że samochodem będzie podróżować łącznie 4 osoby, więc auta z pokroju, seicento, punto, tico odpadają. Zainteresowałam się takimi autami jak mazda 323f BA, opel astra f. Jesli macie jakieś propozycje aut z wielkopolski każdą jedną rozważę, dziękuje za pomoc
    andrzej20001
    Level 43  
    Scenic 2,0 8V . W 4 os. 1.6 zajedziesz w trupa w momencie. W tej cenie.
    User removed account
    User removed account  
    zdzichra
    Level 32  
    Poszukaj citroena xsara-nie gnije ,silnik spoko,komfort jazdy spory.4 osoby bez problemu mogą podróżować.Jeżeli silnik 1,6 podyktowany jest składką OC to wydaje mi się że dla 1,6 i 1,8 jest ona taka sama ,a 1,8 lepiej jeździ i czasem mniej pali niż 1,6 :D
    michelle1868
    Level 7  
    golfa 4 nie kupie w tym przedziale cenowym, hondy civic też raczej nie może na styk alb będzie to V gen. uwielbiana przez młodzików i tunerów. Jak pisałam interesuje mnie auto z silnikiem max.do 1.6 nie mam żadnych zniżek i OC by mnie zjadło, gazu nie chcę i koniec, tak postanowiłam, nie wiadomo ile auto jeździ już na gazie, a wiadomo że silnik szybciej się zużywa na gazie niż na benzynie

Dodano po 1 [minuty]:

Dodam również że interesują mnie samochody już zarejestrowane w polsce, i to od osób prywatnych.

Dodano po 2 [minuty]:

Alpika wstawiłeś auta same poniżej pewnej wartości a ta nubira ciekawe czemu taka tania, może to jakiś ulep i na dodatek młodsza generacja
    zdzichra
    Level 32  
    michelle1868 wrote:
    a wiadomo że silnik szybciej się zużywa na gazie niż na benzynie

Oj naczytał się kolega naczytał :) Nie jest to prawda poprawnie zagazowane auto z prawidłowo wyregulowaną instalacją i z pewnością silnik będzie działał nie gorzej i nie krócej niż na PB ale nie chodzi o rozpętywanie dyskusji tylko o zwrócenie uwagi na sam fakt.
    michelle1868
    Level 7  
    zdzichra wrote:
    Poszukaj citroena xsara-nie gnije
    a ta xsara ma tylną belkę? jak tak to odpada

Dodano po 1 [minuty]:

zdzichra wrote:
    michelle1868 wrote:
    a wiadomo że silnik szybciej się zużywa na gazie niż na benzynie

Oj naczytał się kolega naczytał :) Nie jest to prawda poprawnie zagazowane auto z prawidłowo wyregulowaną instalacją i z pewnością silnik będzie działał nie gorzej i nie krócej niż na PB ale nie chodzi o rozpętywanie dyskusji tylko o zwrócenie uwagi na sam fakt.
    Koleżanka :p szanowny panie
    zdzichra
    Level 32  
    Przepraszam za "kolegę" koleżanko natomiast reszta bez zmian.Ma belkę skrętną bo pewnie o to pytasz.Dzięki temu jest większy komfort .Awaryjność belki nie jest taka przeogromna piszą że ponad 100kkm.Jak trafisz autko z belką po remoncie to go z nią sprzedasz nie dotykając jej nawet palcem.
    michelle1868
    Level 7  
    A jakie modele aut polecacie w tym przedziale cenowym? Jakieś polo III, golf III?
    milejow
    Level 43  
    michelle1868 wrote:

Praktycznie każdy kompakt i przedział B ma tylną belkę, koleżance chodzi pewnie o awaryjne zawieszenie na drążkach skrętnych-Xara je właśnie ma.
    Koleżanka poszuka w Thaliach, z początku produkcji powinnaś wyhaczyć za 4-5tyś, model praktycznie nie zna pojęcia ,,rdza,, a części do utrzymania go w sprawności są naprawdę tanie.
    Tłukłem ten model 14 lat i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa, może poza wyglądem i ustawnością bagażnika.
    Ważne jest też to, że w przypadku tego modelu wszystkie oferowane egzemplarze są krajowe.
    michelle1868
    Level 7  
    zdzichra wrote:
    Przepraszam za "kolegę"
    Nie szkodzi :)

Dodano po 3 [minuty]:

milejow wrote:
    michelle1868 wrote:

Praktycznie każdy kompakt i przedział B ma tylną belkę, koleżance chodzi pewnie o awaryjne zawieszenie na drążkach skrętnych-Xara je właśnie ma.
    Koleżanka poszuka w Thaliach, z początku produkcji powinnaś wyhaczyć za 4-5tyś, model praktycznie nie zna pojęcia ,,rdza,, a części do utrzymania go w sprawności są naprawdę tanie.
    Tłukłem ten model 14 lat i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa, może poza wyglądem i ustawnością bagażnika.
    Ważne jest też to, że w przypadku tego modelu wszystkie oferowane egzemplarze są krajowe.
    O i o taką odpowiedź mi właśnie chodziło, widać że zna się na autach :)
    User removed account
    User removed account  
    michelle1868
    Level 7  
    Dziękuję alpika za wiadomość, jeśli macie jakieś ciekawe oferty aut w wielkopolsce, np. z ogłoszeń olx lub innych to wstawiajcie, z góry dziękuję :)
    Włodzimierz Wojtiuk
    Level 32  
    Ja już jedną osobę z budżetem 10000 zł wkurzyłem propozycją niestandardową:
    http://olx.pl/oferta/fiat-tipo-1-4-benz-rarytas-CID5-IDfTK5T.html#d42ab61629
    powyższe to przykład tylko, (dla siebie szukałbym silnika 1,8 lub lepiej 2,0)
    to są jedyne z niewielu fiatów, które (nie wszystkie) nie gniły.
    Za to po zakupie robimy wymianę wszystkich przewodów hamulcowych, paliwowych i niezbędne (po sprawdzeniu na szarpakach) zużyte elementy zawieszenia, i
    zmieściliśmy się w budżecie!
    michelle1868
    Level 7  
    Drogi Włodzimierzu, nie wiem czy przeczytałeś temat od początku ale dla siebie szukam auta max. z silnikiem do 1.6

Dodano po 4 [minuty]:

Jak myslicie ile kosztuje Honda Civic V gen.? chyba za 4 tysiące to nie ma czego szukać, już nawet mało jest V najwięcej jest VI gen. a taki mitsubishi colt? Jak z częściami do nich?
    milejow
    Level 43  
    Widzę, że ostro nastawiłaś się na zakup parcha, woja kasa i Twoje problemy-powodzenia.
    zdzichra
    Level 32  
    michelle1868 wrote:
    Drogi Włodzimierzu, nie wiem czy przeczytałeś temat od początku ale dla siebie szukam auta max. z silnikiem do 1.6

To auto ma 1,4.
    Kiedyś takiego miałem i nie mogę złego słowa na niego powiedzieć i fajnie się tym jeździ.
    MrMalo82
    Level 12  
    alpika wrote:
    Dziewczyno, w co Ty się pchasz. 160000km i łysa kierownica. 1997rocznik i ani jednego parcha. Miód auto. Zakładam się że miernik grubości lakieru zwariuje gdy pojedziesz na oględziny. Śliczny ten lakier po prawie 20latach. I jeszcze prawie 800 euro za trupa. Zauważ że w tym dużym Czempinie stoi obok podobne Polo. Niech zgadnę czyje!? Dziwny zbieg okoliczności. Pewnie czerwone Polo jest świeżo po remoncie silnika. :D Lakier w nadkolach z tyłu jak nowy.

Hmm...ciekawe stwierdzenie...właśnie cena pokazuje że to auto może być ok, bo ja już widziałem Golfy 3 za 1500 zł jako złom dla tych co puszki zbierają do odwiezienia..
    Cena wysoka bo i pewnie auto doinwestowane, jakby to był trup to by nikt za prawie 4k nie sprzedawał 20 letniego Polo bez wyposażenia III gen przedlift.
    Ja bym obejrzał, bo być może zadbany skoro ktoś wie co sprzedaje i nie ma ceny jak za najniższą krajową.

Nie wiem tez po czym stwierdzić że to trup?? 20 letnie auto? może ktoś dbał o blachę, 90% aut starszych niż 12 lat wymagają wkładów.

To równie dobrze lepiej dozbierać do 40 tys i szukać 5 letnich..
    michelle1868
    Level 7  
    milejow wrote:
    Widzę, że ostro nastawiłaś się na zakup parcha, woja kasa i Twoje problemy-powodzenia.
    Moja kasa i nie chcę wtopuć kasy w jakieś wyklepane coś z czego po deszczu albo lekkim uderzeniu szpachla będzie płatami schodzić, dlatego napisałam ten post proste chyba co nie?
    User removed account
    User removed account  
    Włodzimierz Wojtiuk
    Level 32  
    zdzichra wrote:
    michelle1868 wrote:

To auto ma 1,4.
    Kiedyś takiego miałem i nie mogę złego słowa na niego powiedzieć i fajnie się tym jeździ.

No własnie, a w nawiasach dałem że dla siebie szukałbym 1,8 lub 2,0, tych 1,4 jest najwięcej i kiepsko wyposażonych (najmniej ciężko uciułanych dolarów kosztowały).
    User removed account
    User removed account  
    andrzej20001
    Level 43  
    Trzeba było za młodu komarka kupić o 60% by było. A tak taczką
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    zed71
    Level 23  
    celuj w koreanczyki: Hyundai getz i accent, chevrolet spark (dawny daewoo matiz) i aveo. dla kobiety jak znalazł.
    User removed account
    User removed account  
    milejow
    Level 43  
    michelle1868 wrote:
    milejow wrote:
    Moja kasa i nie chcę wtopuć kasy w jakieś wyklepane coś z czego po deszczu albo lekkim uderzeniu szpachla będzie płatami schodzić, dlatego napisałam ten post proste chyba co nie?

Szkoda czasu na dyskusje.