Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

WIndows 10, jak usun±æ powi±zanie konta microsoft z komputerem.

ppatrykowski 31 Jul 2016 11:23 18573 6
    ppatrykowski
    Level 9  
    Po aktualizacji z windows7 64bit do windows 10, Wcze¶niej mia³em ustawione has³o do systemu i po instalacji wszystko dzia³a³o i by³o ok. Chcia³em zobaczyæ jak wygl±da po³±czenie siê z aplikacj± xbox one i skorzysta³em ze sklepu, zalogowa³em siê u¿ywaj±c konta z xboxa. Teraz przy uruchamianiu systemu pokazuje mi siê mój profil z adresem konta Microsoft i muszê podaæ has³o do konta Microsoft, a komputer posiada moje wszystkie dane z konta. Zale¿y mi na prywatno¶ci a tutaj jednym posuniêciem firma Microsoft ma pe³en dostêp do mojego komputera, moich danych, nie chce dobrowolnie im tego udostêpniaæ. Uda³o mi siê usun±æ komputer z konta Microsoft, jednak skojarzenie komputera z kontem Microsoft istnieje dalej. Nie chce tego, chcia³bym nie usuwaj±c konta Microsoft, które u¿ywam do xboxa, usun±æ skojarzenie komputera z kontem. Czy kto¶ wie jak? Zastanawiam siê czy powrót do windows 7, spowoduje usuniêcie tego powi±zania?
    sPeRaCz.PL
    Level 42  
    Ustawienia ==>> Konta ==>> Twoja poczta e-mail i konta ==>> Zamiast tego zaloguj siê za pomoc± konta lokalnego
    ppatrykowski
    Level 9  
    Logowanie siê za pomoc± konta lokalnego nie rozwi±zuje problemu, gdy¿ w trakcie utworzenia konta lokalnego jest informacje, ¿e komputer bêdzie dalej powi±zany z kontem Microsoft. A chce usun±æ to konto z komputera.

sPeRaCz.PL wrote:
    Ustawienia ==>> Konta ==>> Twoja poczta e-mail i konta ==>> Zamiast tego zaloguj siê za pomoc± konta lokalnego
    sPeRaCz.PL
    Level 42  
    Obawiam siê, ¿e powi±zania jako takiego nie da siê usun±æ. Mo¿na co najwy¿ej usun±æ ca³e konto MS.
    ppatrykowski
    Level 9  
    Dlatego Tu jestem, mo¿e jest kto¶ kto zna jaki¶ sposób. Ja czuje siê oszukany przez Microsoft, gdy¿ my¶l±c o aplikacji sprytnie powi±zali mój komputer z moimi danymi (ca³e szczê¶cie, ¿e jestem Jan Kowalski) bez mojej pe³nej ¶wiadomo¶ci. tak korporacje wchodz± w nasz± prywatno¶æ ju¿ z butami bez pytania, nawet ustawiaj± lokalizacjê z automatu na TAK.
    Wix
    Level 8  
    Chyba mia³em ten sam problem i trochê czasu przez nieg zmarnowa³em:(

Rozwi±zaniem by³o przej¶cie do Ustawienia -> Twoje informacje tu usun±³em adres bêd±cy loginem do mojego konta Ms.

Potem przeszed³em do Ustawienia -> Poczta e-mail i konta iw sekcji "Konta u¿ywane przez inne aplikacje" mog³em ju¿ usun±æ konto MS czego nie mog³em zrobiæ wcze¶niej.

Gdyby kto¶ trafi³ na ten sam problem proszê o sygna³ zwrotny czy siê powiod³o.
    jacekmarus
    Level 17  
    Przed usuniêciem konta Microsoft nale¿y je najpierw od³±czyæ od innych aplikacji. Dlatego wchodzimy najpierw na: Ustawienia -> Konta -> Twoje Informacje. Tutaj od³±czamy konto Microsoft od innych aplikacji a nastêpnie wchodzimy na sekcje Konta e-mail i innych aplikacji i po klikniêciu na dane konto usuwamy je.