Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Punto 2 - Kierunkowskaz ,dziwne zachowanie

Luca O 31 Jul 2016 15:31 3831 9
    Luca O
    Level 11  
    Witam ,dziś objawił mi się problem w moim puncie z lewym kierunkowskazem , mianowicie kiedy daje kierunek w lewo manetką kierunkowskaz mruga dwa razy szybciej przez parę sekund po czym wraca do normy , choć nie za każdym razem bo są momenty kiedy cały czas przy skręcie w lewo mruga szybciej ,a są momenty kiedy mruga normalnie , sprawdziłem żarówki i wszystko jest okej , ostatnio spaliła mi się żarówka od podświetlenia tablicy ale czy to by miało coś wspólnego z tym ? może jakieś zwarcie albo wina manetki ? jakiś pomysł co należało by sprawdzić jeszcze ?
    banmar_2005
    Level 30  
    Sprawdź masy przy kierunkach, oraz styki w oprawkach przy żarówkach.
    Może masz na lewym kierunku jakąś jedną mniejszą żarówkę?
    Luca O
    Level 11  
    mam auto od jakieś pół roku i do dziś takiego objawu nie miałem , przed chwilą sprawdziłem jeszcze raz te kierunki i prawy świeci normalnie a ten lewy tak jak by słabszym światłem mrugał i razem z nim mruga światło Stop nad nim ,zaraz sprawdzę te oprawki
    Luca O
    Level 11  
    czyli pewnie będzie zaśniedziałe połączenie kabla do karoserii , pogoda się polepszy i skoczę sprawdzić
  • Helpful post
    Karaczan
    Level 41  
    Problemem będzie kostka połączeniowa lampy, wypalony styk...
  • Helpful post
    andrzej20001
    Level 43  
    Potrzeba bypass masy na lampie naklepiej na dwóch od razu.
    Luca O
    Level 11  
    dzięki za porady , jak pogoda się polepszy to zabiorę się za to , w chwili obecnej nie mam garażu a ciągle pada , mam nadzieję że w/w porady pomogą
    Luca O
    Level 11  
    Dzięki wszystkim za pomoc , problemem okazał się zaśniedziały styk w kostce , pozdrawiam