Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jeep Compass 2007-brak centralnego zamka "noFuse"

blue_kris 06 Aug 2016 07:15 1626 5
  • #1
    blue_kris
    Level 11  
    Witam
    Mam problem z Jeep Compass z 2007r, po powrocie z wakacji (15 dni stał), nie zadziałał centralny zamek (choć migacze błysnęły) wymieniłem baterie w pilocie i przez chwilę było ok. Niestety tylko przez chwilę, obecnie czasem zadziała centralny ale częściej muszę zamykać kluczem i nie wyłącza urządzeń w samochodzie radio, bibczek drzwi itp. Czasem bezwiednie się "naprawia" lecz na krótko. Na wyświetlaczu kilometrów pisze noFuse - niestety też nic mi to nie dało - bezpieczniki wszystkie sprawne. Znalazłem opisy problemu do innych Jeep-ów niestety nie mają zastosowania do Compass-a. Czytałem podobny wątek z Jeep Patriot ale brak opisu naprawy usterki. I przełącza język na niemiecki.
    Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
  • #2
    fructon
    Level 33  
    W większosci przypadków winne są bezpieczniki a własciwie brak prawidłowego kontaktu na ich stykach ,trzeba je wyjąc i wymienić lub w ostatecznosci wyczyścić .
  • #3
    blue_kris
    Level 11  
    Niestety to nie bezpieczniki, wymieniłem większość resztę dokładnie przeczyściłem, ale niestety nic to nie dało.
    Wcześniej migały kierunkowskazy gdy wciskałem pilota obecnie nie ma żadnej reakcji. zniknął napis noFuse ale nawet jak działa chwilowo centralny to resetuje mi komputer i domyślnie pojawia się język niemiecki.
  • #5
    blue_kris
    Level 11  
    No właśnie, odkręciłem skrzynkę bezpieczników ale mam problem z odpięciem wtyczek od spodu. Jakiś schemat by się przydał! Czy w compassie bezpieczniki są tylko w komorze silnika czy jeszcze gdzieś? Zastanawia mnie też ten resetujący się język, niezależnie czy centralny z pilota działa czy nie.
  • #6
    blue_kris
    Level 11  
    Przeczyściłem kostki połączeniowe pod bezpiecznikami, przejrzałem ścieżki na płytce z elektroniką ale nic nie pomogło.