Witam. Chcielibyśmy u znajomego który ma komis założyć monitoring. W załączniku umieściłem 6 kamer, możliwe, że tyle ich tam nie będzie ale to wyjdzie w praniu. Studiuje infe, bawię się PCtami więc stwierdziłem, że i z tym sobie poradzę. Problemem jest tutaj jednak moja znikoma wiedza na temat jakie kamery dobrać, jakie przewody, ile pobiera taka kamera a co za tym idzie jaki zasilacz do nich, jaki rejestrator oraz jakiej pojemności dysk tak aby obraz było można cofnąć tydzień, a może dwa. Chciałbym jak najwięcej kupić u jednego sprzedawcy, aby nie bulić z każdą pierdołą za wysyłkę (czyli końcówki wizji, zasilania, kamery, rejestrator, kable). Co do tego co na razie wyszperałem to kabel chyba ekranowany, albo skrętka (chodzi o taką jak w kablu Ethernet?) I czy na jednej takiej skrętce idzie podłączyć 2 kamery (na rysunku to te na garażu) żeby tylko jeden kabel przeciągnąć z domu do garażu, kable raczej pójdą w jakimś peszlu a na ścianach w tych plastikowych profilach. Monitor i myszka to nie problem bo mam tego od groma. Jeszcze kwestia ceny, nie jakieś najgorsze, ale też nie z kosmosu jakiś sprzęt