Witam, pacjent to bmw e36 1.8 is z silnikiem m42. Problem to brak wolnych obrotów.
- Przepływka sprawdzona, ustawiona na fabryczne napięcie, zmiana na plus czy minus nic nie poprawia.
- Sonda wymieniona na nową, w sumie sonda nie ma nic do wolnych obrotów
- Czujnik przepustnicy sprawny
- Silnik krokowy, sprawny po podstawieniu napięcia z zewnątrz, obroty silnik utrzymuje. Po podpięcie wtyczki z instalacji od razu gaśnie.
- Zderzak przepustnicy ustawiony zgodnie z opisami, aby przepustnicy nie blokowała się w kolektorze.
- Wszystkie wezyki, uszczelki w kolektorze zmienione.
- Nowe świece, przewody nowe. Ngk.
- Moje obserwacje silnik krokowy za mało otwiera dodatkowego powietrza i silnik się dusi.
- myślałem że mapy się rozjechaly, komputer podmieniony - brak poprawy.
- Czujnik temp silnika w porządku, komputer widzi temp.
- Silnik ciężko odpala na zimnym.
- Brak błędów.
Brak.pomysłów co dalej? Czy czujnik Położenie położenia walka mają wpływ na wolne obroty w tej padlinie?
Po podkreceniu przepustnicy obroty są ale silnik głupieje bo czujnik pokazuje cały czas otwarta przepustnice i mocno nim szarpie.
Proszę o podpowiedź co jeszcze sprawdzić.
- Przepływka sprawdzona, ustawiona na fabryczne napięcie, zmiana na plus czy minus nic nie poprawia.
- Sonda wymieniona na nową, w sumie sonda nie ma nic do wolnych obrotów
- Czujnik przepustnicy sprawny
- Silnik krokowy, sprawny po podstawieniu napięcia z zewnątrz, obroty silnik utrzymuje. Po podpięcie wtyczki z instalacji od razu gaśnie.
- Zderzak przepustnicy ustawiony zgodnie z opisami, aby przepustnicy nie blokowała się w kolektorze.
- Wszystkie wezyki, uszczelki w kolektorze zmienione.
- Nowe świece, przewody nowe. Ngk.
- Moje obserwacje silnik krokowy za mało otwiera dodatkowego powietrza i silnik się dusi.
- myślałem że mapy się rozjechaly, komputer podmieniony - brak poprawy.
- Czujnik temp silnika w porządku, komputer widzi temp.
- Silnik ciężko odpala na zimnym.
- Brak błędów.
Brak.pomysłów co dalej? Czy czujnik Położenie położenia walka mają wpływ na wolne obroty w tej padlinie?
Po podkreceniu przepustnicy obroty są ale silnik głupieje bo czujnik pokazuje cały czas otwarta przepustnice i mocno nim szarpie.
Proszę o podpowiedź co jeszcze sprawdzić.