Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Quad ATV110 - Brak biegów po wymianie tarcz sprzęgłowych

buszok 12 Sie 2016 07:31 720 5
  • #1 12 Sie 2016 07:31
    buszok
    Poziom 8  

    Po wymianie tarcz sprzęgłowych straciły się biegi (przód - tył) przed wymianą tarcz biegi były ale topornie wchodziły. Czo się podziało?

    0 5
  • #2 12 Sie 2016 08:48
    asgdran
    Poziom 12  

    a na zgaszonym silniku wchodzą ? Bo kiedyś miałem kolegę który chciał skrzynię biegów wymieniać a miał ustawione za wysokie obroty.

    0
  • #3 12 Sie 2016 17:23
    buszok
    Poziom 8  

    Biegi na zgaszonym silnuku wchodzą ale wydaje mi się że sprzęgło sie ślizga bo na popych na biegu nie można odpalić nie ma żadnego oporu

    0
  • #4 12 Sie 2016 18:16
    asgdran
    Poziom 12  

    Proszę zmniejszyć obroty tak aby na rozgrzanym silniku tylne koła uniesione w powietrzu wcale nie były napędzane. Będzie gasł na zimnym ale to jest normalne. Jeśli jest to jednostka która nie ma kilku biegów do przodu to jest to prawidłowe że na pych się nie da jej odpalić.

    0
  • #5 15 Sie 2016 06:44
    buszok
    Poziom 8  

    Biegi są ale płynnego przełączania biegów nie ma, przy zmianie występuje delikatne szarpnięcie czy to do przodu czy tyłu. Czasami się blokuje skrzynia. Ale gdy zgaszę silnik mogę wtedy wysprzęglić.

    0
  • #6 15 Sie 2016 13:00
    asgdran
    Poziom 12  

    Już pisałem co należy zrobić, albo inaczej:
    Proszę wykręcić(odwrotnie do wskazówek zegara) tę śrubkę(ze sprężynką) ze zdjęcia o 1 obrót (mniej więcej tak aby gorący silnik ledwo pracował) i problem zniknie. Oczywiście przypominam że biegi przełączamy 5 sekund po tym gdy silnik zszedł z obrotów aby wszystkie rozpędzone elementy zwolniły.

    0