Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mikrofon nie nagrywa d¼wiêku g³osu

keny48 12 Aug 2016 16:10 1365 11
    keny48
    Level 9  
    Witam.
    Jak widnieje w temacie, mój problem polega na nie do koñca dzia³aj±cym mikrofonie.. ale od pocz±tku:

Kupi³em nowy mikrofon, tani i zwyk³y. Podzia³a³ kilka razy i nagle przesta³, to by³o jako¶ 2-3 miesi±ce temu.
    Nie przej±³em siê tym zbytnio, stwierdzi³em, ¿e to zwyk³a chiñszczyzna i dlatego. Kumpel znalaz³ mi sposób jak z telefonu zrobiæ mikrofon i z tych ustawieñ korzysta³em przez ten czas, jednak problem pojawi³ siê znowu kiedy mój telefon nieoczekiwanie zakoñczy³ swój ¿ywot. Obecnie nie jestem wstanie mojego drugiego pod³±czyæ w ten sposób, gdy¿ nie posiada tej aplikacji, a i tak to by³o uci±¿liwe bo jak roz³adowa³ mi siê telefon to znów zosta³em bez mikrofonu..

Ostatnio stwierdzi³em, ¿e znów zajmê siê mikrofonem normalnym:
    -pod³±czy³em ten stary, nic
    -po¿yczy³em od kumpla s³uchawki z mikrofonem, nic
    -pod³±czy³em swoje, które s± tylko do telefonu (te¿ maj± mikrofon), nic
    I wtedy zauwa¿y³em, ¿e to nie jest wina mikrofonu tylko problem le¿y gdzie indziej, mianowicie w³±czaj±c muzykê czy to przez internet czy na komputerze mikrofon reaguje. Sprawdzi³em w rejestratorze d¼wiêków i nagra³ sam d¼wiêk muzyki, nawet gdy co¶ mówi³em, a wrêcz krzycza³em.

Próbowa³em ju¿ to rozwi±zaæ, ale nic nie pomaga³o
    Korzystam z VIA HD Audio, tylko ¿e nie mogê nawet wej¶æ w jej ustawienia jak próbujê j± w³±czyæ w panelu sterowania.
    Mikrofony w s³uchawkach nagrywaj± d¼wiêki muzyki, natomiast ten osobny nie
    keny48
    Level 9  
    Jakie¶ pomys³y co do programu ?

U¿y³em jakiego¶ Slimdrivers, ktory niby odinstalowa³, zresetowa³ komputer, po w³±czeniu wszystko wróci³o, ale dalej nie nagrywa.
    keny48
    Level 9  
    Zrobi³o siê, ale w details nic nie znalaz³o.. Czy to znaczy ¿e mogê nie mieæ tych sterowników ?
    keny48
    Level 9  
    Nic nie podzia³a³o, ¶ci±gn±³em jakie¶ sterowniki do VIA i jedynce co teraz mam to jakie¶ "Waves MaxxAudio" gdzie mogê operowaæ niby mikrofonem i s³uchawkami, ale tam te¿ nic nie pomaga..
    Incognitoo
    Level 11  
    Mo¿e ¶ci±gn±³e¶ sterowniki nie do swojej karty, ale je¿eli z tymi sprawa wygl±da tak samo, czyli jest d¼wiêk, ale mikrofon nie dzia³a, to bardzo mo¿liwe, ze masz co¶ nieprawne w karcie po prostu. Bo z pierwszego postu wynika, ¿e mikrofon w ogóle nie dzia³a³, d¼wiêk, który zapisywa³ rejestrator pochodzi³ z tzw. sumy, nie mikrofonu.
    keny48
    Level 9  
    Dziwne jest tylko to, ¿e dzia³a³o to wszystko przez Wo Mica, czyli aplikacja która ³±czy mikrofon w telefonie do komputera.
    keny48
    Level 9  
    No w sumie jest racja, ale nie bardzo wiem co teraz zrobiæ z tym.
    Hackmsr
    Level 23  
    Mo¿e u kolegi przetestuj mikrofon lub podstaw u siebie inn± kartê d¼wiêkow±. Mi to wygl±da na Hardware. Mo¿e poda kolega konfiguracjê sprzêtu i pomierzy napiêcia zasilacza?