Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Xperia Z3 czerwona dioda i logo Sony Xperia

emilka74 15 Sie 2016 11:02 1542 9
  • #1 15 Sie 2016 11:02
    emilka74
    Poziom 9  

    Kupiony telefon z ogłoszenia . Raz naładowany i włączony zareagował normalnie , teraz tylko czerwona dioda i logo Sony xperia włącza się wyłącza nie chce naładować baterii ( zakupiona druga nowa i to samo ) Komputer wykrywa telefon ale nie może zainstalować sterownika . Co z nim zrobić ??

    0 9
  • #2 15 Sie 2016 11:19
    sosarek

    Poziom 43  

    Spróbuj naprawy przez PC Companion.

    0
  • #3 15 Sie 2016 12:21
    emilka74
    Poziom 9  

    Na swoim kompie mam Vistę więc PCC już nie wspiera :( Podłączony na innym komputerze nie połączył się z PCC

    0
  • #4 15 Sie 2016 12:22
    sosarek

    Poziom 43  

    Postępowałeś zgodnie z instrukcjami, telefon w trybie download?

    1
  • #5 15 Sie 2016 16:46
    emilka74
    Poziom 9  

    właśnie ponownie użyłem PCC i zakończyłem z komunikatem ,że system został naprawiony . Niestety dalej nic teraz podłączyłem pod ładowarkę nie jestem pewien czy bateria naładowana . Może ważne : po podłączeniu do ładowania z wpiętą baterią nie ładuje pokazuje tylko logo Sony i się restartuje . Bez baterii pokazuje tylko baterie i się restartuje .

    0
  • #6 15 Sie 2016 21:39
    Domin21
    Poziom 15  

    Ja bym stawiał na system żeby na nowo wgrać.

    0
  • #7 16 Sie 2016 01:17
    winmap
    Poziom 30  

    Ja bym oddał telefon sprzedającemu.
    Zdarzają się sytuacje że xperki lubią się zawiesić i mają takie dziwne problemy z baterią ale jeżeli telefon się resetuje i wyskakuje logo to na 90% boot umarł lub płyta choć jeżeli twierdzisz że naprawa softu poszła to dziwna sytuacja.
    Jeżeli dostałeś jakąś gwarancję lepiej go oddaj bo być może właściciel miał podobne problemy a tobie się nasiliły.

    0
  • #8 16 Sie 2016 05:51
    emilka74
    Poziom 9  

    poprawiłem gniazdo baterii teraz telefon się już ładuje ale dalej nie uruchamia się zostaje przy logo Sony Xperia i resetuje się . Raz uruchomił się normalnie niestety potem się wyłączył . Dziś spróbuje wgrać system na nowo .

    0
  • #9 23 Maj 2018 20:03
    daniel23olsztyn
    Poziom 9  

    Może zrób tak głośność do góry i wyłącznik trzymaj

    0
  • #10 23 Maj 2018 23:44
    misiekmik
    Poziom 10  

    System padł a jak po wgraniu nic nie pomorze i będzie to samo to moze byc pamięć uszkodzona. ja tak miałem ale w sony e1.

    0