Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie działający drugi monitor

michal9401 16 Sie 2016 21:13 390 2
  • #1 16 Sie 2016 21:13
    michal9401
    Poziom 9  

    Mam dwa monitory, pierwszy to Samsung na analoga VGA (rozdzielczość 1920x1080), drugi to iiyama na DVI-D (1280x1024). Podłączone są do mojej karty graficznej R7 260x, Samsung w postaci VGA-przejściówka DVI-I, drugi kablem DVI-D. Problem w tym, że system nie widzi drugiego monitora, mimo że jest sprawny i podczas uruchamiania komputera działa do momentu startu windowsa. Wspomnę iż na najstarszych sterownikach dołączonych do karty graficznej wszystko działa. Jeżeli mam wpięty tylko drugi monitor pod DVI-D działa do startu systemu a potem no signal, gdy ten sam monitor podepnę pod port DVI-I (tam gdzi pierwszy) normalnie działa. Wykrywanie w systemie nic nie daje, i tak go nie widzi tak jak i ustawienia radeona. Liczę na waszą pomoc i z góry dziękuję ;)

    0 2
  • #2 16 Sie 2016 23:47
    funak
    Poziom 21  

    Ja mam GTX960 i problem jest nieco odwrotny.
    Jak się system uruchamia widzę tylko DVi>VGA.
    Później w systemie Windows widzę oba monitory.
    Drugi na HDMI.
    Jak wypnę VGA odrazu startuje mi HDMI.
    Zatem wniosek jest taki by popróbować że sterownikami.
    Wgraj teraz starszą wersję i sprawdź czy działa.
    Trzeba od czegoś zacząć i teraz się upewnić że faktycznie działa

    0
  • #3 17 Sie 2016 00:35
    michal9401
    Poziom 9  

    funak napisał:

    Wgraj teraz starszą wersję i sprawdź czy działa.
    Trzeba od czegoś zacząć i teraz się upewnić że faktycznie działa

    "Wspomnę iż na najstarszych sterownikach dołączonych do karty graficznej wszystko działa." Na wszystkich nowszych sterownikach nie działa.

    0
  Szukaj w 5mln produktów