Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

kino domowe LG HT762PZ1 - brak dźwięku

karolinailona 17 Sie 2016 22:04 936 4
  • #1 17 Sie 2016 22:04
    karolinailona
    Poziom 6  

    Dobry wieczór,

    Proszę Was o pomoc, bo jeśli nie Was to już nie mam kogo.
    Sytuacja wygląda w ten sposób, że kino domowe podłączone z dekoderem i tv-działał dźwięk, nagle, włączam i dźwięku nie ma.
    hdmi- do tv z dekoderem, cinche z euro z przełącznikiem -dekoder do kina

    kino -Lg HT762PZ1
    tv- Lg 42CS460
    dekoder- Sagemcom DS183CPL

    Brak oryginalnego pilota do kina, w zastępstwie jest philips prestigo SRT8215.


    Wypróbowane zostały różne sposoby.
    Niestety sposób z kablem optycznym nie działa-dekoder jak i tv nie ma wejścia.

    Brak możliwości wejścia w ustawienia kina poprzez zastępczego pilota.

    najbardziej dziwi mnie fakt, że dźwięk działał, i nagle przestał.

    nie wiem czy to istotne,ale dla mnie też dziwne, że radio z kina również dźwięku nie ma. Nawet kiedyś, gdy nie było połączenia to jednak radio grało.

    0 4
  • #3 18 Sie 2016 07:28
    karolinailona
    Poziom 6  

    Do naprawy...a co może być przyczyną?
    Liczyłam na lepszą poradę.

    0
  • #4 18 Sie 2016 07:59
    mihal2002
    Poziom 43  

    karolinailona napisał:
    Do naprawy...a co może być przyczyną?

    To pytanie do wróżki.
    karolinailona napisał:
    Liczyłam na lepszą poradę.

    Jaką? Kupić pilota oryginalnego i zrobić ustawienia? Wymienić popsute elementy X?

    1
  • #5 18 Sie 2016 10:55
    karolinailona
    Poziom 6  

    Bardzo dziekuje za szczegolowa pomoc.

    0