Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mazda 323 C BA - Dławi się przy szybkim dodawaniu gazu.

kriss2106 19 Aug 2016 15:08 1548 7
    kriss2106
    Level 9  
    Witam! Problem jak w opisie: dławi się przy szybkim dodawaniu gazu. Pomóżcie proszę bo ja już nie mam siły na ten samochód :/. Na początek wymienię to co było zrobione : Zaizolowany aparat zapłonowy ,wymieniona kopułka i palec,wymienione przewody,świece,filtr paliwa i powietrza, wyczyszczona przepływka, rura dolotu cała, zawór EGR wyczyszczony, sonda lambda chyba sprawna bo gdy odłączam wymryguje błędy a gdy podłączę i skasuję to żadnych nie ma.Więc tak.. po długiej walce poddałem się i oddałem do mechanika bo wcześniej szarpała i się dławiła jak się nagrzała bo na zimnym dobrze. Odebrałem dziś od mechanika zabuliłem 300zł wymienili podkładki regulacji zaworów bo na dwóch nie było kompresji a wcześniej mi powiedziano ze na 95% to przez to. Wymienili i poparwiło się na tyle że nie szarpie ale dalej się dławi jak dodam szybko gazu. Pomóżcie bo jednyne co mi przychodzi do głowy to sprzedać ją na złom ale z drugiej strony to szkoda bo dużo włożyłem w zawieszenie i silnik. Pozdrawiam.
    JakubekOficjal
    Level 10  
    Oddać na gwarancję, specjalista powinien wymienić tak żeby wyeliminować problem a nie żeby zarobić i nie zrobić dokładnie tego co trzeba.
    kriss2106
    Level 9  
    [quote="JakubekOficjal"]Oddać na gwarancję, specjalista powinien wymienić tak żeby wyeliminować problem a nie żeby zarobić i nie zrobić dokładnie tego co trzeba.[Czyli mam do niego jechać i powiedzieć że oddaję na gwarancję i że mają mi to za darmo zrobić czy jak?
    JakubekOficjal
    Level 10  
    W sesie że ubiegać się o to, bo mechanik nie zrobił tego co pan/pani prosił)/a
    kriss2106
    Level 9  
    JakubekOficjal wrote:
    W sesie że ubiegać się o to, bo mechanik nie zrobił tego co pan/pani prosił)/a

No ok ale pewnie znowu będzie chciał żeby mu płacić :/
    JakubekOficjal
    Level 10  
    Trzeba postawie powiedzieć i z uderzeniem ręką o stół powiedzieć że nie chciano żadnej z tych rzeczy która jest tylko wyeliminować problem który nadal występuje
    kriss2106
    Level 9  
    JakubekOficjal wrote:
    Trzeba postawie powiedzieć i z uderzeniem ręką o stół powiedzieć że nie chciano żadnej z tych rzeczy która jest tylko wyeliminować problem który nadal występuje

Część tego problemu został wyeliminowany
    kriss2106
    Level 9  
    Witam! Piszę ponieważ po ostrej konwersacji z mechanikiem odstawiłem samochód spowrotem i dziś odebrałem.Usterka została usunięta... w końcu.... silnik chodzi jak pszczółka :D całkowicie zaniknęło falowanie obrotów gdyż wcześniej były ale bardzo słabe,. Brak szarpania i dławienia . Mianowicie mechanik powiedział ,że źle były dobrane świece i że założyli inne (używane bosha bo sprawdzałem) z rdzeniem platynowym ..z tego co zauważyłem to też został ustawiony zapłon oczywiście mechanik mi tego nie powiedział ale wiem to stąd bo jak wymieniałem oring na aparacie zapłonowym, śrubokrętem zaznaczyłem kreskę aby ustawić go tak samo jak przed odkręceniem go. Wyraźnie widać ,że kreska się mija. Także problem w koncu rozwiązany ;D .Mam nadzieję , że ten post komuś posłuży. Zamykam temat. Pozdrawiam.