Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

D-link go-rt-N150 - router wifi

21 Sie 2016 16:29 825 12
  • Poziom 9  
    Witam wszystkich , Mam taki problem , zresetowałem swój router ponieważ miałem małe problemy z netem , i od tej pory nie mam internetu. Próbowałem skonfigurować router od nowa leczu tu się już pojawia problem , nie chce się połączyć z strona po ip a ni po nazwie dlinkrouter ,
    Może potrafi ktoś wytłumaczyć mi co i jak mam dalej zrobić, był bym wdzięczny jestem zielony. Z modemu normalnie internet działa, a router przed restartem normalnie wysyłał sygnał wifi
    Pozdrawiam .
  • Poziom 29  
    1. Na komputerze w programie w konsoli(cmd.exe) wpisz "ipconfig /all" i wklej tu wyniki.
    2. Sprawdź, czy karta sieciowa jest ustawiona by pobierać adres IP automatycznie.
    3. W jaki sposób resetowałeś router? Spróbuj to zrobić jeszcze raz przytrzymując tylny przycisk od resetu nie krócej jak 10 sec.
  • Poziom 34  
    A nie dostałeś z modemem płyty?
    Tam powinien być program do auto-konfiguracji chyba, nie wiem czy z tym modemem była też. Prostszego sposobu nie ma ;)
    Po nazwie nic nie znajdziesz.
    Po jakim IP próbowałeś?

    Domyślnie powinno być:

    W pasku adresu przeglądarki wpisz:
    192.168.0.1 /Enter/
    Potem:
    Użytkownik: admin
    Hasło: admin
  • Poziom 9  
    router kupowałem z olxa z samym kablem . ale to jest dziwne ze przed resetem normalnie wszystko działało , tylko ze mialem problem z serwerem dns w ps3 i gdzies wyczytałem ze trzeba zresetowac router i od tej chwili nie dziala mi wifi.

    Dodano po 6 [minuty]:

    teraz probując łącząc sie , wyskoczyl mi komunikat , ze jest to nowy router czy chce skonfirowac tą sieć
    wciskam ok , i wyskakuje mi komunikat konfiguracja sieci nie powiodłą się
  • Poziom 34  
    Jak nie działa Ci wifi to kabelek w żółte gniazdo modemu i do kompa.
    Modem po restarcie pewnie przestawił się na ustawienia fabryczne i tam adres to jak podałem wyżej.
    A Ty jak dobrze widzę na karcie po kablu masz adres z innej sieci. 10.101.....
    Powinieneś go zmienić ręcznie na np:
    192.168.0.20 i wtedy powinieneś się połączyć z modemem

    Dodano po 3 [minuty]:

    Jak miałeś problem z dnsem w ps3 to nie miałeś chyba resetować do ustawień fabrycznych tylko zrestartować. (np przez wyłączenie i włączenie)
  • Poziom 29  
    1. Zrzut słabo czytelny.
    Z routerem łączysz się tylko bezprzewodowo? Z racji resetu takie połączenie nie bedzie już działać na starych ustawieniach. Spróbuj podłączyć komputer kablem.

    2. http://www.jimasek.elektroda.eu/index.php/por...na-adresu-ip-w-systemie-operacyjnym-windows-7
    Narazie sprawdź tylko czy jakieś wartości w 7 etapie poradnika są wpisane.

    szostkilks napisał:
    router kupowałem z olxa z samym kablem . ale to jest dziwne ze przed resetem normalnie wszystko działało , tylko ze mialem problem z serwerem dns w ps3 i gdzies wyczytałem ze trzeba zresetowac router i od tej chwili nie dziala mi wifi.

    W takich przypadkach chodzi raczej o zwykłe wyłączenie i włączenie routera. A nie o całkowity restart ustawień. :-)
  • Poziom 9  
    w tym rzecz ze juz próbowalem łaczyc sie po tym ip , i mi tylko wyskakuje komunikat ze nie mozna połączyć bo brak internetu .
    a jak sie to zmienia ? , bys był na tyle miły zeby mi to od podstaw wytłumaczyć ?

    Dodano po 13 [minuty]:

    tyko własnie próbowałem go skonfigurować od nowa , tylko w żaden sposób nie moge wejsc w strone dlinka zeby go od zera skonfigurowac bo mi nic z niczym nie łączy . internet mi normalnie działa jak podłacze go prosto z modemu do pc , tylko ze mam duzo urządzeń które łączą sie z wifi i dlatego tak mi na tym zależy

    Dodano po 3 [minuty]:

    teraz do przejscia strony d linka po ip wyskakuje mi taki o to komunikat :
    The router is detecting your Internet connection type. Please wait until the router provides suitable settings for your configuration .. ..
    i nie wiem co dalej

    Dodano po 25 [minuty]:

    ok poszło dalej , tylko tu napotykam nastepny problem czy przy 1 opcji jest cos takiego :
  • Poziom 29  
    1.Czy modem jest podłączony do łącza WAN w routerze?
    2. Jaki to modem?
  • Poziom 9  
    Tak jest podłączony
    modem to : motorola sb5101e

    Dodano po 41 [sekundy]:

    teraz wyskoczyło ze połączono tylko ze znow wyskakuje ze siec niezidentyfikowana
  • Poziom 29  
    1.Która sieć bezprzewodowa, czy przewodowa?

    2. Pokaż screen z konfiguracją, WAN i LAN.

    3. Najpewniej brakuje serwerów DNS o ile nie znasz tych od dostawcy możesz użyć narazie od googla czyli 8.8.8.8.
  • Poziom 9  
    a jak sie zmienia serwery dns ?