Witam, wczoraj kupiłem konwerter firmy Vivanco model 42143 i próbowałem podłączyć nim ps3 do monitora lg 22M35A. Gdy podłączyłem na monitorze wyświetliło się, że jest aktywne złącze, ale nie wyświetla się obraz.
Z góry dziękuję!
Z góry dziękuję!
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therehezzu wrote:Witam, wczoraj kupiłem konwerter firmy Vivanco model 42143 i próbowałem podłączyć nim ps3 do monitora lg 22M35A. Gdy podłączyłem na monitorze wyświetliło się, że jest aktywne złącze, ale nie wyświetla się obraz.
Z góry dziękuję!
Sirius27 wrote:hezzu wrote:Witam, wczoraj kupiłem konwerter firmy Vivanco model 42143 i próbowałem podłączyć nim ps3 do monitora lg 22M35A. Gdy podłączyłem na monitorze wyświetliło się, że jest aktywne złącze, ale nie wyświetla się obraz.
Z góry dziękuję!
Sprawdź ten konwerter np. poprzez podłączenie PC przez ten konwerter do monitora i jak nie będzie obrazu to będzie oznaczało ze z tym konwerterem HDMI-VGA jest coś nie tegez .
Ja mam podłączone Ps3 oraz xbox360 podobnym konwerterem tylko mającym dodatkowo wyjście audio do monitora ViewSonic mającego tylko port Dsub i obraz oraz dźwięk jest OK.
Sirius27 wrote:hezzu wrote:Podłączyłem PC i wszystko działa.
A konsola na 100% ma sprawny port HDMI ?
hezzu wrote:A o co chodzi z tym dodatkowym zasilaniem konwertora, może trzeba to jakoś podłączyć i czy wystarczyłaby np. Ładowarka od komórki.
Sirius27 wrote:
Jakim dodatkowym zasilaniem ?
Tego typu konwertery nie potrzebują dodatkowego zasilania .
Z tego co zobaczyłem na fotkach tego konwertera to ma on też wyjście audio i chyba mini HDMI .
A ten twój TV ma port VGA D-sub ?
Jeśli ma to podłącz Ps3 tym konwerterem to TV poprzez port VGA D-sub.
Jak się pojawi obraz na TV to będzie to oznaczało że twój monitor nie "lubi" się z Ps3 (podobno to się czasem zdarza)
hezzu wrote:Mój telewizor posiada port VGA. Po podłączeniu powtarza się wczesniejsza sytuacja (ekran jest czarny). A co do tego dodatkowego zasilania to przeczytałem tutaj: www.vivanco.com/Homepage/Produ...-socket-black.html?id=nsession