logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Rapid - niestabilne obroty silnika po odpaleniu i podczas jazdy

Bartec 06 Lip 2005 20:37 1864 5
REKLAMA
  • #1 1634286
    Bartec
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam wszystkich!! Mam problem w swojej skodzie rapid z obrotami. Mianowicie jak go odpale to pochodzi pare sekund (niekiedy nawet nie) i gaśnie natomiast jak go przegazuje tak do ok 5 tyś obrotów i jak puszcze gaz to chodzi na ok 2 tyś. Tak samo podczas jazdy jak sie puści gaz chodzi na ok 2tyś , ale jak sie go zgasi i znów zapali to chodzi na ok 500 obr. i niekiedy gaśnie :( Co moze byc przyczyną???? Dodam że tak samo sie zachowuje przy różnych położeniach zapłonu!! z góry dzieki!!
  • REKLAMA
  • #2 1634387
    mrozenek
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    A moze tak cos wiecej. Jakie to auto, jaki silnik, ktory rok produkcji ... :)

Dodano po 3 [minuty]:

Oj... juz doczytalem, przepraszam
  • REKLAMA
  • #3 1634761
    Bartec
    Poziom 14  
    Silnik 1.3 ze skody favorit z rocznika 1991 a gaźnik ze skody rapid rok 1989
  • REKLAMA
  • #4 1635506
    saper3791
    Poziom 19  
    Ocena: 14
    Witam , pozdrawiam .
    Nie chce glupot pisac ... czy ten gaznik z Rapid jest taki sam jak z 120L (1988r) ?
    Bo to juz w sumie lata minely jak jezdzilem Skoda ale pamietam , kiedys mialem cos podobnego i przy czyszczeniu gaznika znalazlem jakas przeponke z tworzywa zblizonego do gumy ... miala lekkie pory i po wymianie mojej Skodce pomoglo .
    Jesli ... napisalem o nie takim gazniku too... Sorki

Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #5 1637273
    Bartec
    Poziom 14  
    Te wszystkie gaźniki ze skód 105,120 ,itd są do siebie bardzo podobne więc nie powiem czy to akurat ten sam co w 120. Saper powiesz mi bardziej szczegółowo jak to naprawiłeś,co to za przeponka i czy tak samo sie zachowywało????
  • #6 1684279
    krystian2
    Poziom 14  
    Ocena: 82
    Witam w mojej skodzie favorit gaznik Jikov tez byly takie objawy. Musisz zobaczyc dwa miejsca w gazniku.
    1. Sprezynki od urzadzenia rozruchowego sa dwie (lubia spadac)
    2. Sterowanie przepustnica drugiego przelotu (ja mialem urwany polksiezyc ktory powinien zamykac po puszczeniu gazu po prostu jak dalem gazu to sie otwierala i koniec obroty ok 5 tys)
REKLAMA