Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Honda Civic 1.3 (D13B) problem z rozruchem

06 Lip 2005 23:41 2497 6
  • Poziom 20  
    Witam.Autko dość trudno pali,Trzeba trochę pokrecić rozrusznikiem aby zapaliło zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku.Świece wymienione ale brak efektu. Proszę o jakieś podpowiedzi czego się złapać oraz potrzebuje informacji jak sprawdzić kody błędów ECU w tym autku.Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich.

    Grzesiek
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 34  
    Wymienić kable wys. napięcia, świece, sprawdzić stan kopułki i palec. Sprawdzić kompresje w silniku.
    Z tego co pamiętam to w tym silniku jest gaźnik sterowany elektronicznie, nie wydaje mi się aby posiadał system samodiagnozy.
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 20  
    Autko posiada samodiagnoze.Silnik na monowtrysku 16 zaworowy.Rocznik 94.proszę o jakieś informacje dotyczące diagnstyki w tym samochodzie.Posprawdzam co kolega Doktorr zasugerował.dzięki i pozdrawiam.

    Gzesiek
  • Poziom 14  
    Musisz wywolac kody bledu i szczytac ja mam civica 90r 1,5 16V i mam tabelke z bledami tylko nie wiem czy tobie przypasuja.
    a tak prawde mowiac to mialem taki problem jakis czas temu nikt nie wiedzial co jest okazalo sie ze byly wygrzane luty na przekazniku ,raz napiecie na pompe paliwa szlo raz nie

    Dodano po 17 [minuty]:

    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=93360&highlight=honda+civic moze tu cos znajdziesz
  • Poziom 25  
    Sprawdz zapłon i pasek rozżądu to może być przyczyną złego rozruchu.
    POZDRAWIAM
  • Poziom 20  
    Dzięki za pomoc ,ale niestety nie mogę narazie się zająć tym autkiem.
    MON heh.

    Pozdrawiam Grzesiek
  • Poziom 20  
    No i wiadomo co było przyczyną.Otóż okazało się ,że majster od gazu źle zrobił swoją robotę.Wina to przekaźnik od pompy paliwa, pan majster namieszał tam w kabelkach co powodowało zanik napięcia na nim lub duży spadek(kiepsko połaczył kabelki bo mu się chyba śpieszyło)i efektem było słabe a czasami brak zasilania pompy.
    Temat zamykam

    Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie.

    Grzesiek