Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mikrofon - Nie działający mikrofon w słuchawkach

maksbp 01 Wrz 2016 13:13 699 6
  • #1 01 Wrz 2016 13:13
    maksbp
    Poziom 2  

    Witam, mam taki problem że po podłączeniu słuchawek z mikrofonem (razer kraken pro) jako mikrofon wykrywa mi lewą słuchawkę i tylko gdy do niej mówię to słychać coś ale też słabo a jak mówię do mikrofonu to kompletnie nic nie słychać. Wcześniej wszystko było dobrze, problem sprawdziłem też na innych słuchawkach i w każdych jest tak samo.

    0 6
  • #2 01 Wrz 2016 13:51
    Dilril
    Poziom 6  

    Wygląda to na problem z gniazdem.
    Zgaduję, że chodzi o podłączenie do komputera?

    0
  • #3 01 Wrz 2016 14:17
    Kraniec_Internetów
    Poziom 40  

    Te słuchawki mają wtyczkę combo jack (mikrofon i słuchawki w jednym jacku) a w komputerze masz prawdopodobnie gniazdo stereo do podłączenia słuchawek. Albo w komputerze masz combo jack w innym standardzie. Odpowiednia przejściówka załatwi sprawę.

    0
  • #4 01 Wrz 2016 14:22
    Dilril
    Poziom 6  

    A to nie jest tak, że te comba są już w standardzie stereo? Poza tym, kolega pisał o testowaniu również innych słuchawek.
    Bardziej wygląda to na jakieś podpieczone gniazdo, czy coś takiego.

    0
  • #5 01 Wrz 2016 16:55
    Kraniec_Internetów
    Poziom 40  

    Dilril napisał:
    A to nie jest tak, że te comba są już w standardzie stereo?

    Są. Ale samych standardów combojack jest 3 lub 4.
    @maksbp Podaj model laptopa i wypisz jakie słuchawki podpinałeś (istotne dla mnie - ile styków miała wtyczka jack)

    0
  • #6 01 Wrz 2016 21:32
    maksbp
    Poziom 2  

    To nie laptop tylko komputer stacjonarny, słuchawki to: roccat syva, razer kraken pro, quadbeat 3 i jakieś logitechy ale nie pamiętam modelu.

    0
  • #7 01 Wrz 2016 21:53
    Kraniec_Internetów
    Poziom 40  

    Więc podaj model płyty głównej jeżeli podłączasz je z tyłu, lub model obudowy jeżeli podłączasz się do panelu przedniego.
    Dopiero zauważyłem. Napisałeś że wcześniej było dobrze. Kiedy wcześniej? To się stało w dnia na dzień czy coś zmieniałeś?

    0