Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

BCS-0804LE-A nie wyświetla menu

jurek111963 04 Sep 2016 22:01 1551 7
  • #1
    jurek111963
    Level 9  
    Witam
    Mam rejestrator BCS-0804LE-A i od pewnego czasu restartował hasło. Stwierdziłem, że to pewnie wina baterii. Teraz miałem wymienić baterię, a świeci się czerwona dioda HDD i czerwona zasilania. Nie można wejść w menu, nie wyświetla się ani przy pomocy myszki, ani pilota, ani panelu przedniego, nie działa też przycisk zasilania na panelu. Podgląd z kamer jest jednak nic nie można zrobić (czas wyświetlany jest tylko na jednej kamerze), ekran podzielony na 9 pól. Po wymianie dysku dioda HDD się nie świeci ale nadal nie można wyświetlić menu - kamery wszystkie są teraz odłączone. Ekran wyświetla 9 pól 8 z kamer i na dziewiątym 8 cyfr (kamer) i przy każdej zero. Teraz restartuje się po kilku minutach, z dyskiem czy bez nie ma menu.
    Nie dodałem sprzęt od nowości (2010) służył bez problemów do teraz, zero problemów.
  • #2
    sosarek

    Level 43  
    Kółkiem myszy zmieniasz aktywny monitor - sprawdź na początek.
    jurek111963 wrote:
    Teraz restartuje się po kilku minutach, z dyskiem czy bez nie ma menu.

    Zasilacz podmieniałeś?
  • #3
    jurek111963
    Level 9  
    Witam
    Przepraszam, ale musiałem wyjechać na dwa dni, jutro wieczorem zamienię zasilacz - nie podmieniałem zasilacza. Co do myszy to zrobiłem chyba wszystkie możliwości i nic.
    Dziękuję za szybką odpowiedź i na pewno napiszę jak sprawdzę.
  • #4
    jurek111963
    Level 9  
    Witam
    Zmieniłem zasilacz i są dziwne rzeczy.
    Pojawia się myszka, jak szybko nacisnę klawisz myszy to pojawi się ekran logowania i stop.
    Po restarcie np nie pojawi się myszka, a pojawią się czerwone znaki [?]
    (obecnie nie ma podłączonej żadnej kamery) i nadal nic
    tak jakby się zawieszał.
    Dodam bo to pewnie ważne.
    Na dysku który był w rejestratorze 3.5" świeci się czerwona dioda HDD
    próbowałem na dwóch innych dyskach z laptopów ale 2,5" dioda nie świeci
    może trzeba 3.5' i nowy.
    Po starcie ekran podzielony jest na 9 pól szarych, następnie ekran biały z napisem BCS
    później znów podzielony na 9 pól szarych, są numery kamer, data i godzina na 3 okienku
    za chwilę okienka robią się czarne i już na nic nie reaguje. Myszka pojawia się na środkowym okienku
    i ekran logowania pozostaje na użytkowniku 888888.
    Jak były podłączone kamery to obraz z kamer był na ekranie.
    Opisałem jak umiałem najlepiej. Kamer na razie nie mam możliwości teraz podłączenia.
  • #5
    sosarek

    Level 43  
    Możesz spróbować wgrać firmware(bez podpiętego dysku).
    Sprawdź na drugim wyjściu wideo.
    Nie ma różnicy czy dysk 3,5 czy 2,5" - jeśli są sprawne powinny działać.
  • #6
    jurek111963
    Level 9  
    sosarek wrote:
    Możesz spróbować wgrać firmware(bez podpiętego dysku).
    Sprawdź na drugim wyjściu wideo.
    Nie ma różnicy czy dysk 3,5 czy 2,5" - jeśli są sprawne powinny działać.

    Zmiana dysku i wyjścia wideo nie pomaga,
    Jak wgrać jak nie ma dojścia do menu i skąd wziąć firmware ?
    W menu jest ikona aktualizacji, a tak ?
  • #8
    jurek111963
    Level 9  
    Tylko nie otwiera się menu, więc jak zaktualizować.
    Po uruchomieniu tak jakby się zawieszał.
    Najdalej doszedłem do ekranu do logowania, ale już nie da się wpisać nic, przestaje reagować.
    Nie sprawdzałem czy przez sieć da się do niego dojść, ale czy konfiguracja sieci jeszcze jest ?