Witam
Mam problem z dyskiem ssd sandisk który przestał działać. Nie jest widoczny jako systemowy dysk i w biosie też go nie widać. Z google wyszukałem program SanDisk Toolkit dzięki któremu można podobno wgrać firmware z bootowalnego pendrive.
Niestety nie mogę doszukać się nigdzie właśnie firmware.
Dane dysku:
SanDisk Ultra II SSD
960GB - SDSSDHII-960G-G25
Current Firmware version:
X31000RL
X41000RL (newer drives)
Please Note: There is no firmware update from X31000RL to X41000RL since there is a minor hardware change in the newer drives.
Jeśli byłby ktoś kto ma dostęp do firmware byłbym bardzo wdzięczny. Jest oczywiście jeszcze kwestia które z tych 2 powyższych będzie prawidłowe.
Proszę o ewentualne rady co zrobić jeszcze innego żeby dysk wrócił do żywych
Mam problem z dyskiem ssd sandisk który przestał działać. Nie jest widoczny jako systemowy dysk i w biosie też go nie widać. Z google wyszukałem program SanDisk Toolkit dzięki któremu można podobno wgrać firmware z bootowalnego pendrive.
Niestety nie mogę doszukać się nigdzie właśnie firmware.
Dane dysku:
SanDisk Ultra II SSD
960GB - SDSSDHII-960G-G25
Current Firmware version:
X31000RL
X41000RL (newer drives)
Please Note: There is no firmware update from X31000RL to X41000RL since there is a minor hardware change in the newer drives.
Jeśli byłby ktoś kto ma dostęp do firmware byłbym bardzo wdzięczny. Jest oczywiście jeszcze kwestia które z tych 2 powyższych będzie prawidłowe.
Proszę o ewentualne rady co zrobić jeszcze innego żeby dysk wrócił do żywych