Mam takiego Philipsa 47PFL6007K/12 po burzy, uszkodzona płyta główna o nr 310432868293. Szukałem używanej kilka miesięcy i nie znalazłem. W ASWO takiej nie mieli, ale mieli z końcówką 2 i nie wiedzą czym się różnią. Sprawdziłem w googlach, że ta płyta 310432868292 występowała w tym samym modelu 47PFL6007K/12, z tą samą matrycą LC470EUF i wygląda identycznie jak moja, więc kupiłem. Niestety po zamontowaniu okazało się, że nie chodzi DVB-T, to znaczy obraz jest OK, ale tv się zawiesza, brak reakcji na pilota i wyłącza się po kilkunastu sekundach. Na analogu i HDMI chodzi bez problemu, ale jak przełączę na DVB-T to się od razu zawiesza, ale obraz jest OK, do póki się nie zresetuje.
Wgrałem najnowsze oprogramowanie, wpisałem OPCTION CODE w trybie serwisowym SAM, ale to nic nie dało.
Wygląda na to, że ta płyta nie obsługuje DVB-T, mimo że obraz i głos jest, ale się zawiesza i resetuje.
Płyty wyglądają identycznie, mają takie same tunery, więc problem musi być programowy, ale zmiana oprogramowania i opcji nic nie dała.
Ma ktoś pomysł co z tym można zrobić?.
Wgrałem najnowsze oprogramowanie, wpisałem OPCTION CODE w trybie serwisowym SAM, ale to nic nie dało.
Wygląda na to, że ta płyta nie obsługuje DVB-T, mimo że obraz i głos jest, ale się zawiesza i resetuje.
Płyty wyglądają identycznie, mają takie same tunery, więc problem musi być programowy, ale zmiana oprogramowania i opcji nic nie dała.
Ma ktoś pomysł co z tym można zrobić?.