Witam forumowiczów, podobnie jak wielu tutaj próbuję udoskonalić swój warsztat. Na narzędzia chcę przeznaczyć około 4 000 zł. Kilka tygodni temu dumnie stworzyłem listę narzędzi, które chcę zakupić w przeciągu 6 miesięcy. Dumnie ponieważ z myślą prawdziwego patrioty chciałem zakupić jak największą liczbę narzędzi wyprodukowane w ojczyźnie. Listę oparłem na firmie COVAL i tutaj zaczęły się pojawiać sygnały, że jest to chińszczyzna. Poniżej podam swoją listę i chętnie przeczytam kilka zdań konstruktywnej krytyki w tym temacie.
Poniżej lista narzędzi:
Szlifierka kątowa HITACHI 730 Wat
STANLEY STHT0-62113 ZESTAW NARZĘDZI WKRĘTAKI 42el.
COVAL ZESTAW KLUCZY PŁASKO-OCZKOWYCH 25SZT 6-32MM
KLUCZE OCZKOWE ODGIĘTE COVAL 12SZT PROFI YKO03
PIŁA ŁAŃCUCHOWA SPALINOWA HITACHI CS33EB 1,7KM GW
KOMPRESOR BEZ. STANLEY 24 L 8 (lub 10) bar + ZESTAW AKCESORIÓW
COVAL Komplet kluczy nasadowych 1/4” + 3/8” + 1/2” 150 szt.
COVAL Szczypce uniwersalne, tnące, segera, automatyczne do izolacji
WYRZYNARKA HITACHI CJ65V3 400W lub 705 W - waham się
COVAL piła lisi ogon uniwersalna i ręczna, nitownica, zestawy pilników do drewna i metalu
COVAL PODNOŚNIK 2T ŻABA LEWAREK HYDRAULICZNY
COVAL MŁOTEK PNEUMATYCZNY CP-MP01 CP-MP01
COVAL KOMPLET KLUCZY TORX Z UCHWYTEM IMBT09 9 SZT
Odkurzacz przemysłowy z gniazdem Stanley Boris 20 1200W
imadło i szlifierka stołowa - tutaj nie wiem czym się opierać ponieważ nigdy nie miałem szlifierki stołowej i nie wiem jakiej mocy wybrać.
wiertarkę 830 W, wkrętarkę 18 V i zestaw bitów zakupiłem już firmy Hitachi. Dopełniając swoje zapytanie na forum nie prowadzę warsztatu ani firmy aczkolwiek lubię majsterkować z pewnymi narzędziami oraz non stop remontuję dom, a być może w niedalekiej przyszłości pomogę przy budowie domu dla najbliższej rodziny. Proszę również pamiętać, że przede wszystkim szukam pomocy w znalezieniu polskich producentów.
Poniżej lista narzędzi:
Szlifierka kątowa HITACHI 730 Wat
STANLEY STHT0-62113 ZESTAW NARZĘDZI WKRĘTAKI 42el.
COVAL ZESTAW KLUCZY PŁASKO-OCZKOWYCH 25SZT 6-32MM
KLUCZE OCZKOWE ODGIĘTE COVAL 12SZT PROFI YKO03
PIŁA ŁAŃCUCHOWA SPALINOWA HITACHI CS33EB 1,7KM GW
KOMPRESOR BEZ. STANLEY 24 L 8 (lub 10) bar + ZESTAW AKCESORIÓW
COVAL Komplet kluczy nasadowych 1/4” + 3/8” + 1/2” 150 szt.
COVAL Szczypce uniwersalne, tnące, segera, automatyczne do izolacji
WYRZYNARKA HITACHI CJ65V3 400W lub 705 W - waham się
COVAL piła lisi ogon uniwersalna i ręczna, nitownica, zestawy pilników do drewna i metalu
COVAL PODNOŚNIK 2T ŻABA LEWAREK HYDRAULICZNY
COVAL MŁOTEK PNEUMATYCZNY CP-MP01 CP-MP01
COVAL KOMPLET KLUCZY TORX Z UCHWYTEM IMBT09 9 SZT
Odkurzacz przemysłowy z gniazdem Stanley Boris 20 1200W
imadło i szlifierka stołowa - tutaj nie wiem czym się opierać ponieważ nigdy nie miałem szlifierki stołowej i nie wiem jakiej mocy wybrać.
wiertarkę 830 W, wkrętarkę 18 V i zestaw bitów zakupiłem już firmy Hitachi. Dopełniając swoje zapytanie na forum nie prowadzę warsztatu ani firmy aczkolwiek lubię majsterkować z pewnymi narzędziami oraz non stop remontuję dom, a być może w niedalekiej przyszłości pomogę przy budowie domu dla najbliższej rodziny. Proszę również pamiętać, że przede wszystkim szukam pomocy w znalezieniu polskich producentów.