Witam forumowiczów. Mam router Huawei B593s-22, zasięg LTE na poziomie 1 kreski. Czasami bardzo bardzo rzadko nawet 2 kreski
Mam do Was pytanie jaką antenę zewnętrzną kupić żeby poprawiła zasięg.
Mieszkam w miejscowości Świesielice województwo Mazowieckie powiat Lipski, gmina Ciepielów.
Internet mam w sieci Plus. Ruter Huawe B593s-22.
Prędkości jakie mam teraz to 3-9 Mb/s download i 1-2 Mb/s upload.
Ruter pracuje na oryginalnych antenkach na poddaszu domu parterowego krytego blachą ustawiony na stronę Ciepielowa. Skos dachu (blacha) jest około 80cm nad ruterem.
Powiem że jest to jedno z lepszych miejsc. Nawet parapet okna nie jest lepszy.
Status funkcji bezprzewodowej
1 PLMN:26001
2 Stan usługi:Prawidłowa usługa
3 RSSI:-87
4 RSRP (dBm):-108
5 RSRQ (dB):-7
6 Roaming:Nie
Prosiłbym o dobranie odpowiedniej anteny(800 czy 1800Mhz a może 2100 Mhz?) jeżeli było by to możliwe i poradę jak ją ustawić na Ciepielów (ok 6km. w linii prostej) a może na Lipsko (8 km.)
Mam do Was pytanie jaką antenę zewnętrzną kupić żeby poprawiła zasięg.
Mieszkam w miejscowości Świesielice województwo Mazowieckie powiat Lipski, gmina Ciepielów.
Internet mam w sieci Plus. Ruter Huawe B593s-22.
Prędkości jakie mam teraz to 3-9 Mb/s download i 1-2 Mb/s upload.
Ruter pracuje na oryginalnych antenkach na poddaszu domu parterowego krytego blachą ustawiony na stronę Ciepielowa. Skos dachu (blacha) jest około 80cm nad ruterem.
Powiem że jest to jedno z lepszych miejsc. Nawet parapet okna nie jest lepszy.
Status funkcji bezprzewodowej
1 PLMN:26001
2 Stan usługi:Prawidłowa usługa
3 RSSI:-87
4 RSRP (dBm):-108
5 RSRQ (dB):-7
6 Roaming:Nie
Prosiłbym o dobranie odpowiedniej anteny(800 czy 1800Mhz a może 2100 Mhz?) jeżeli było by to możliwe i poradę jak ją ustawić na Ciepielów (ok 6km. w linii prostej) a może na Lipsko (8 km.)