Błąd czujnika TP nie musi być, dla niego błędem byłoby niskie lub wysokie napięcie powodowane uszkodzeniem wiązki, np 0V lub 5V. Napięcie rzędu 0,5 V lub 0,7V błędu nie wykaże, ale ta odchyłka od wymaganego 0.6V rozstraja ecm. To przykład jak u mnie reaguje, mogę nakręcić złe napięcie i błędu nie będzie, ale obroty będą wariackie.
Ty to masz w całości, czy osobno - TPS i "krokowy" ? Jak osobno to na chwilę pomaga wyjęcie wtyczki TPS i ponowne włożenie, niestety podobnie reaguje na MAP, ale temu przynajmniej nie zmienia się wskazanie na gazie.
Co do immo, na innym forum chłopak walczy/ł z odpaleniem silnika, też nie mógł połączyć się ze sterownikiem, mimo że wcześniej działało.
Quote: Przeleciałem dzisiaj całą elektrykę w aucie i niestety wszystkie kabelki są OK. W akcie desperacji odpinałem poszczególne jednostki podłączone do wtyczki. Wiadomo ECU nie odpinałem ale coś mie tchnęło z tym immo.
Bingo!
Jak odpiąłem immo to elegancko skaner połączył się z kompem i wykasowałem błędy. :jupi: Jakieś duperele o wypadającym zapłonie, pewnie od kręcenia podczas awarii. Podłączyłem ponownie immo i zapaliłem auto. Check zgasł. :jupi:
Dalej mam takie objawy:
Jak podpinam wtykę do ODB ale nie do PCta to auto zapali na sekunkę i zgaśnie.
Jak połacze do USB od PCta to nawet na sekundę nie zaskoczy.
Jak wyciągnę skaner z gniazda ODB do pali normalnie.
Jak odepnę immo to mogę normalnie połączyć skaner i zrobić diagnostykę ale auta nie zapalę (wiadomo odpięte immo).
Też 1,6