Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Xsara. - Tylna belka.

14 Sep 2016 23:38 1287 14
Wago
    User removed account
    User removed account  
  • Wago
  • Helpful post
    Jackall
    Level 27  
    To zależy co uważasz za warunki amatorskie. Mocne imadło, duży młotek, podstawowe klucze i jakiś palnik to minimum. Ja zawsze zaznaczam sobie drążki na wieloklinach. Ale nie wierzę, że czopy będą dobre. Co do luzu na wahaczu, to nie wyczuwalny na nowych czopach, tam są dość szerokie łożyska.
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
  • Wago
  • Helpful post
    ociz
    Moderator of Cars
    Drążek stabilizatora to trzyma ta jedna śruba co i przykręcony jest uchwyt linki ręcznego. Pozostałe 2 drążki nie są na ciasno wprasowywane tylko na różne sposoby zabezpieczane przed wysuwaniem, ale korozja robi swoje i łatwo nie będzie je powyciągać.
    User removed account
    User removed account  
    pepe150
    Level 36  
    Powodzenia. Jak uszczelniacze już puszczają to rdza masz na całym czopie, a on ma ze 30 cm.
    User removed account
    User removed account  
    Jackall
    Level 27  
    Dletego pisałem o palniku :-) :-) :-)
    User removed account
    User removed account  
    sly_1978
    Level 20  
    Stawiam, że źle się to skończy. Chyba, ze jesteś uparty to możliwe że dasz radę.
    pepe150
    Level 36  
    Kiedyś rozbierałem już zablokowaną belkę. Jedna strona szybko poszła, a ta zablokowana szkoda gadać. Straciłem 3 dni, prawie pół litra WD-40 czy czegoś tam innego i napieprzanie młotem 5kg.
    sly_1978
    Level 20  
    pepe150 wrote:
    Kiedyś rozbierałem już zablokowaną belkę. Jedna strona szybko poszła, a ta zablokowana szkoda gadać. Straciłem 3 dni, prawie pół litra WD-40 czy czegoś tam innego i napieprzanie młotem 5kg.

Właśnie o tym mówię.
    pepe150
    Level 36  
    Ale jak chce to niech robi :p
    Może się nauczy czegoś ;)
    User removed account
    User removed account