Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dobór centrali alarmowej - 5 czujek

Mad Bekon 15 Sep 2016 22:42 1659 8
Optex
    Mad Bekon
    Level 23  
    Witam kolegów.
    Jako że stara centralka alarmowa zaczęła świrować szukam alternatywy do podmiany płyty.
    4 pomieszczenia z PIR + kontrakton na drzwiach wejściowych
    Jako że myśl o dość prostym ale elastycznym rozwiazaniu, więc moje pytanie brzmi:
    Czy mogę użyć SATEL INTEGRA 32 + INT-SCR-BL wystarczy?
    Dodatkowo jako ze obiekt znajduje się pod mieszkaniem, w mieszkaniu chciałbym umieścić dodatkowa manipulator z LCD.
    Pracownicy używali by tagów RFID do załączania wyłączania, a ewentualnie informacje o alarmie pokazywane byłyby na manipulatorze w mieszkaniu powyżej?
    Więc, czy INTEGRA 32 + INT-SCR-LB + INT-KLCD-BL wystarczą? Czy do tego są potrzebne jakieś dodatkowe moduły?
    Czy ten zamiast INT-KLCD-BL można zastosować jakiś manipulator bezprzewodowy?
  • Optex
    SafetyTeam
    Level 10  
    Mad Bekon wrote:
    Czy mogę użyć SATEL INTEGRA 32 + INT-SCR-BL wystarczy?

Centrala posiada 8 wejść więc spokojnie wystarczy aby podłączyć jeszcze sabotaże sygnalizatorów i obudowy centrali.
    Mad Bekon wrote:
    Więc, czy INTEGRA 32 + INT-SCR-LB + INT-KLCD-BL wystarczą? Czy do tego są potrzebne jakieś dodatkowe moduły?

Podane urządzenia wystarczą do budowy systemu o jaki Ci chodzi.
    Mad Bekon wrote:
    Czy ten zamiast INT-KLCD-BL można zastosować jakiś manipulator bezprzewodowy?

Niestety nie ma manipulatorów bezprzewodowych do central z serii Integra. Możesz zastosować ewentualnie moduł ETHM-1 i na smartfonie korzystać z aplikacji Integra CONTROL
  • Optex
    Mad Bekon
    Level 23  
    No to jest punkt zaczepienia.
    Martwi mnie tylko post który czytałem tutaj na elektrodzie o losowości awaryjności nowych płyt Satela.
    Stara płyta Napco przeżyła 20lat, teraz alarm wzbudza się równolegle na losowych strefach.
    niebieskipolo
    Level 24  
    Klawiaturę bezprzewodową z czytnikiem kart ma VERSA. I się nie psuje ;)
  • Helpful post
    SafetyTeam
    Level 10  
    niebieskipolo wrote:
    Klawiaturę bezprzewodową z czytnikiem kart ma VERSA. I się nie psuje ;)

Psuć się nie psuje ale w kwietniu założona już krzyczy, ze słabe baterie. Klientka dzwoniła dosłownie dwa dni temu.
    Mad Bekon
    Level 23  
    OK, to moze lekko inaczej.
    A np VERSA 10 + VERSA-LCDR-WH w sklepiku + dodatkowy VERSA-LCDR-WH pietro wyzej w mieszkaniu wlasciciela?

Z tego co rozumiem VERSA obsluguje do dwoch stref, wiec w pozniejszym czasie dodatkowe pietro z trzecim manipulatorem byloby mozliwe (jako osobna strefa)?
  • Helpful post
    SafetyTeam
    Level 10  
    Mad Bekon wrote:
    A np VERSA 10 + VERSA-LCDR-WH w sklepiku + dodatkowy VERSA-LCDR-WH pietro wyzej w mieszkaniu wlasciciela?

Jest OK.
    Mad Bekon wrote:
    Z tego co rozumiem VERSA obsluguje do dwoch stref, wiec w pozniejszym czasie dodatkowe pietro z trzecim manipulatorem byloby mozliwe (jako osobna strefa)?

Tak, dodatkowo strefę możesz podzielić na nocna i dzienną co daje kolejne możliwości podziału.