Ja swojego Pace przerobiłem na Enigma2 - czyli wymieniłem CPU i pamięć Flash, działa nagrywanie na dysk, pauza obrazu czyli Timeshift, przesuwanie do przodu/tyłu
na HDD zainstalowałem IPTVPlayer, + zainstalowane plugin'y My Updater, SystemBackup, ClearMem, Dream-Explorer, pobiera listy kanałów do wyboru i picon'y
działa z kartą którą dopadła bakteria fedc.
Istnieje również możliwość pozostawienia Pace w obecnym stanie i zamontowania wewnątrz (szeregowo pomiędzy czytnik kart a płytę) konwertera fedc (przerabiają na Alle)
ale aby działa z w/w kartą musi to być oprogramowanie 159 lub 161 i być zablokowane przed pobieraniem jak opisane wyżej, oprogramowanie 162 to nagra i pace działa tylko z oryginalną kartą i konwerter nie pomoże.
(lub kupujemy w "sklepie internetowym" (na Alle ceny z kosmosu), okulary= " Konwerter fedc PIC16F628A " , wkładamy do dekodera Pace a w nią kartę i oglądamy, ale tylko firmware 159 lub 161,
najlepsze wyjście to E2 lub tańsze tymczasowe rozwiązanie to wgranie softu 159, ale jak wszystkim roześlą fedc na kartę i wymienią oprogramowanie w dekoderach na nagra, to wyłączą seca, planowane do 2019).
==============================
Dzisiaj trafił do mnie obcy (nie sparowany) dekoder sąsiada pace z softem 162 i po załadowaniu mojej karty komunikat błąd odczytu karty (infekcja fedc),
ale jeśli załadowałem kartę do serwera clone+ a kliencką do dekodera to obraz zaświecił.
Nie działa jak pomiędzy kartę operatora w serwer, lub kartę kliencką w dekoderze załaduję konwerter fedc.
Działa z konwerterem fedc dekoder optikum, zgłaszając "Seca inicjalizacja karty udana".