Podepnę się pod temat.
Po rozmowie z kolegą @sir-greg, kupiłem pralko-suszarkę Whirlpool WWDC 8614. Niestety, przyszedł do mnie nowy produkt który już rdzewieje!
Załączam zdjęcia to pokazujące.
Są 2 takie punkty na ścianie tylnej. Zgłosiłem to do producenta i dostałem odpowiedź:
I się zastanawiam, czy nie zwrócić produktu póki mogę (zakup bezpośrednio od producenta - wymiana informacji drogą mailową).
Z drugiej strony mam na urządzenie 5 lat gwarancji. Ale co z tego jeśli będzie rdzewieć?
Czytałem że Bosch czy electrolux mają ocynkowane blachy, a whirlpool najprawdopodobniej nie.
Co byście doradzili? Oddawać czy nie?
Kto miałby zapłacić za kuriera?
Czy mogę sprawdzić jak pierze i suszy i później zdecydować czy oddać?
Po rozmowie z kolegą @sir-greg, kupiłem pralko-suszarkę Whirlpool WWDC 8614. Niestety, przyszedł do mnie nowy produkt który już rdzewieje!
Załączam zdjęcia to pokazujące.

Są 2 takie punkty na ścianie tylnej. Zgłosiłem to do producenta i dostałem odpowiedź:
Quote:
Jako producent i gwarant firma Whirlpool zapewnia, że opisywane wady nie mają żadnego wpływu na prawidłową pracę urządzenia. Niedomalowane miejsce z tyłu obudowy pralki to miejsca mocowania haków na produkcji. Właśnie w tych miejscach umiejscawiane są zaczepy podtrzymujące obudowę w trakcie nakładania emalii na obudowę.
Równocześnie potwierdzamy, iż w przypadku wystąpienia usterek funkcjonalnych posiadanej przez Państwa pralki, opisane wady estetyczne nie będą miały wpływu na dokonywanie napraw gwarancyjnych i nie będą ograniczały uprawnień wynikających z udzielonej gwarancji.
I się zastanawiam, czy nie zwrócić produktu póki mogę (zakup bezpośrednio od producenta - wymiana informacji drogą mailową).
Z drugiej strony mam na urządzenie 5 lat gwarancji. Ale co z tego jeśli będzie rdzewieć?
Czytałem że Bosch czy electrolux mają ocynkowane blachy, a whirlpool najprawdopodobniej nie.
Co byście doradzili? Oddawać czy nie?
Kto miałby zapłacić za kuriera?
Czy mogę sprawdzić jak pierze i suszy i później zdecydować czy oddać?