Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wiertarko-młot udarowy SDS MAX

pawel.o 18 Sep 2016 20:52 1905 9
    pawel.o
    Level 12  
    Dzień dobry,
    Poszukuję elektronarzędzia jak w temacie z segmentu profesjonalnego (HILTI,HITACHI,BOSCH,MAKITA lub DeWalt) ,który by miał zmianę obrotów prawo-lewo.
    Na obecną chwilę używam HILTI TE50, ale niestety brak w nim lewych obrotów.
    Jak ktoś zna takie urządzenie to proszę o informację.
    pawel.o
    Level 12  
    HILTI TE50 ma:
    Moc - 1050W
    Energia poj. uderzenia - 5,2J

Szukam czegoś zbliżonego, może być mocniejsze
    marqqv
    Level 32  
    Hilti na pewno jesteś zadowolony więc szukaj innego modelu które ma to co potrzebujesz . Pracowałem hilti prawie 15lat i uważam że sprzęt jeżeli się o niego dba to naprawdę jest z górnej półki .Moja miała tylko 500W ( nie pamietam modelu ) prawe lewe ale nie bała sie przewiertów w betonie nawet do 20mm :)
    pawel.o
    Level 12  
    Mam około 30 urządzeń HILTI - sprzęt godny polecenia. Jak się dba to narzędzia wdzięcznie pracują. Najstarsze mają 11 lat. Hilti TE50 używamy z wiertłem np. 55 x 1000 i daje radę.
    Problem gdy zaklinuje się np. w ławie budynku i bez lewych obrotów jest problem.

Rozmawiałem z przedstawicielem HILTI i powiedział ze nie mają urządzenia na SDS MAX z lewymi obrotami.
    Sam również nie mogę znaleźć w sieci więc założyłem temat.
    Topolski Mirosław
    Moderator of Electrical engineering
    I raczej nie znajdziesz urządzenia SDS max z obrotami lewo-prawo ta funkcja jest dostępna w klasie SDS plus
    pawel.o
    Level 12  
    Kolego marqqv, TE7C jest na sds plus, ja poszukuję na sds max, a nawiasem mówiąc mam takie 7C i próbowałem nawet poszukać adaptera z sds plus na sds max, ale też nie ma.
    pawel.o
    Level 12  
    Kiedyś na budowie jakiś "majster" pożyczył mi młota sds max z lewymi obrotami, ale było to kilka lat temu i nie pamiętam co to za urządzenie.Dzięki niemu odzyskałem zaklinowane wiertło :)