Witam wszystkich, chciałbym na początku zaznaczyć, że nie jestem elektronikiem. Dostałem uszkodzony Tv Samsung LE40C530F1W. Objawy są takie, że w momencie podłączenia do sieci następuje zwarcie i wyskakują bezpieczniki, te w domu i bezpiecznik na płytce zasilacza telewizora. Jedyną usterkę jaką jak na razie wykryłem to przebicie na mostku prostowniczym. Mostek wymieniłem, ale nadal bezpiecznik się przepala. Bezpiecznik ma wartość 6,3 Ampera.
Dane z płytki zasilacza :
Model: I40F1_ADY
Code : BN44-00340B
Rev:1.1
Na chwilę obecną nie wiem co dalej z tym fantem zrobić, jeśli któryś z kolegów mógłby mnie poprowadzić co dalej sprawdzić byłbym bardzo wdzięczny
Podstawową wiedzę ( a raczej minimalną ) z zakresu elektroniki posiadam, miernik, lutownica nie są mi obce
Wstawiam zdjęcie płytki, nie ma na niej kondensatorów, gdyż je na chwilę obecną wylutowałem. [/img]
Pozdrawiam.
Dane z płytki zasilacza :
Model: I40F1_ADY
Code : BN44-00340B
Rev:1.1
Na chwilę obecną nie wiem co dalej z tym fantem zrobić, jeśli któryś z kolegów mógłby mnie poprowadzić co dalej sprawdzić byłbym bardzo wdzięczny

Podstawową wiedzę ( a raczej minimalną ) z zakresu elektroniki posiadam, miernik, lutownica nie są mi obce

Wstawiam zdjęcie płytki, nie ma na niej kondensatorów, gdyż je na chwilę obecną wylutowałem. [/img]
Pozdrawiam.