Witam,
Chciałem dopisać dodatkowy pilot do alarmu zgodnie z instrukcją ściągniętą ze strony Producenta.
Niestety rzecz okazała się chyba bardziej skomplikowana niż mi się wydawało.
Przy próbie dotarcia do parametru 20 zaszły jakieś okoliczności, które sprawiły, że:
- nie osiągnąłem tego parametru,
- nie dopisałem pilota,
- alarm przestał się uzbrajać,
- nie działa też wyłączanie trybu ustawiania parametrów (przy włączonym zapłonie trzymanie przez 3 sekundy PA nic nie daje, choć jest dźwięk syrenki).
Mam w związku z tym pytanie, czy istnieje jakaś metoda wyjścia z tego stanu i przywrócenia ustawień fabrycznych alarmu, bo obawiam się, że poszukując parametru 20 mogłem coś namieszać w innych parametrach?
Dziękuję, pozdrawiam
Paweł
Trafiłem w końcu z tym alarmem do pewnego zakładu montażowego.
I mam teraz takie pytanie:
Czy istnieje wersja tego alarmu bez "modułu radiowego", która uniemożliwia dodanie dodatkowego pilota?
Bo ja podobno taką mam i najpierw trzeba ten moduł dodać.
Bardzo proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie.
Chciałem dopisać dodatkowy pilot do alarmu zgodnie z instrukcją ściągniętą ze strony Producenta.
Niestety rzecz okazała się chyba bardziej skomplikowana niż mi się wydawało.
Przy próbie dotarcia do parametru 20 zaszły jakieś okoliczności, które sprawiły, że:
- nie osiągnąłem tego parametru,
- nie dopisałem pilota,
- alarm przestał się uzbrajać,
- nie działa też wyłączanie trybu ustawiania parametrów (przy włączonym zapłonie trzymanie przez 3 sekundy PA nic nie daje, choć jest dźwięk syrenki).
Mam w związku z tym pytanie, czy istnieje jakaś metoda wyjścia z tego stanu i przywrócenia ustawień fabrycznych alarmu, bo obawiam się, że poszukując parametru 20 mogłem coś namieszać w innych parametrach?
Dziękuję, pozdrawiam
Paweł
Trafiłem w końcu z tym alarmem do pewnego zakładu montażowego.
I mam teraz takie pytanie:
Czy istnieje wersja tego alarmu bez "modułu radiowego", która uniemożliwia dodanie dodatkowego pilota?
Bo ja podobno taką mam i najpierw trzeba ten moduł dodać.
Bardzo proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie.