Witam! Na początku przepraszam że zadaje tak dużo pytań, ale w końcu jest to forum, który służy do wzajemnej pomocy i zadawania takich pytań. Na szczęście moje pytanie nie jest trudne i większość kolegów krótkofalowców może na nie odpowiedzieć. A no mianowicie chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy może napiszę to w ten sposób będzie łatwiej:
- ile może kosztować najtańszy odbiornik na 2 metry(mobil nie ręczniak) ?
- ile kosztuje wykonanie zwykłej antenki na to pasmo?
- czy lepiej jest kupić jakiś odbiornik przystosowany na to pasmo czy lepiej kupić starego radmorka i przestroić ( chodzi mi o koszty )?
- a może lepiej jest kupić konwerter 2metry/cb , ale jaką wtedy do tego antenę?
No i to na tyle. Na co dzień używam cb radia i pracuję na 11 metrach, ale spodobała mi się praca krótkofalarska i chciałbym sobie chociasz posłuchać na tym paśmie. Koledzy pomóżcie początkującemu!!!
- ile może kosztować najtańszy odbiornik na 2 metry(mobil nie ręczniak) ?
- ile kosztuje wykonanie zwykłej antenki na to pasmo?
- czy lepiej jest kupić jakiś odbiornik przystosowany na to pasmo czy lepiej kupić starego radmorka i przestroić ( chodzi mi o koszty )?
- a może lepiej jest kupić konwerter 2metry/cb , ale jaką wtedy do tego antenę?
No i to na tyle. Na co dzień używam cb radia i pracuję na 11 metrach, ale spodobała mi się praca krótkofalarska i chciałbym sobie chociasz posłuchać na tym paśmie. Koledzy pomóżcie początkującemu!!!