Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Siła sygnału 90% jakość sygnału 0%

Gensat 23 Sep 2016 11:46 3771 3
    Gensat
    Level 7  
    Szanowni Forumowicze

Przede wszystkim witam Was. To mój pierwszy post.

Oto mój problem: Z powodu prac remontowych budynku uszkodzony został uchwyt konwertera mojej anteny satelitarnej zamontowanej na balkonie. Dodam że skierowana jest na Hotbird i ma zez na Astra. Otóż jedynie wymieniłem uchwyt na nowy, ale od tego momentu mam właśnie "Siła sygnału 90% jakość sygnału 0%" przy czym niektóre kanały TV widać a inne na innych transponderach (na Hotbird) z tego samego bukietu nie. Na Astra mam 90% sygnał i 90% jakość, tu nie ma problemu i wszystkie kanały TV są.
    A więc pytanie: Skoro antena nie była ruszona i dekoder oraz konwerter na Astra działa, czy możliwe że konwerter uszkodzony?
    marqqv
    Level 32  
    Jeżeli został uszkodzony uchwyt to musiała działać jakaś siła więc mogła się ruszyć antena . Na początek ponowne sprawdzenie ustawienia anteny a potem dopiero konwerter .
    LeDy
    Level 43  
    Zasłoń ręką i zobacz na którym odbiera Astrę, czy na centralnym czy na zezie? Pomiń DiSEqC i połącz bezpośrednio do konwertera HB.
    Monoblocka nie masz?
    Gensat
    Level 7  
    Jednak trzeba było poprawić pozycję antenę. teraz wszystko ok. Dziękuję i zamykam temat.