Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakie bezprzewodowe słuchawki do Smart tv?

vish 25 Sep 2016 16:06 3372 6
    vish
    Level 9  
    Chciałem kupić bezprzewodowe słuchawki do telewizora smart TV, głównie do gier. I mam nielichy problem, bo nie wiem, czy jakiekolwiek będą działały, a jeśli tak, to jakie wybrać. Myślałem o JBL E50BT, ale...
    W moim TV Samsung smart tv jest Bluetooth w wersji 1.2, te słuchawki są na BT 3.0. Pytanie, czy będą działały? Ten gość pokazuje, że teoretycznie powinny każde: https://www.youtube.com/watch?v=UfFNcEQKvNc
    Wszystkie opcje z w/w wideo mój tv miał z automatu włączone, więc powinno być ok. Jednego ze sprzedawców z Allegro oferujących JBL spytałem, czy zagrają, powiedział, że nie. Moje pytania:
    - czy słuchawki bezprzewodowe będą w ogóle działały z TV? Mój model to: TV Samsung LED ES7000 Full HD, 3D 46''.
    - jeśli nie przez BT to może te JBL zadziałają przez adapter?
    - Jeśli nie te słuchawki, to może jakieś inne, ciekawe?

Bardzo zależy mi na tym, aby jednak kupić bezprzewodowe i żeby działały. Pomóżcie proszę i wyjaśnijcie moje wątpliwości.
    sosarek

Level 43  
    Moduł BT 3.0 powinien być jak najbardziej kompatybilny wstecz, więc słuchawki powinny działać
    vish
    Level 9  
    Dziękuję! Jak rozumiem, zadziałają bez adaptera i po prostu wystarczy je sparować?
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    Skoro oba urządzenia posiadają moduły BT to tak - wystarczy je tylko sparować.
    Dekalog
    Level 12  
    Jak finalnie wygląda sprawa podłączenia słuchawek do tego konkretnie modelu telewizora? Tez chciałbym podłączyć słuchawki po BT ale nie wiem jaki model będzie pasował.
    vish
    Level 9  
    Ja sobie kupiłem Samsung Link, jako że telewizor niestety nie umożliwia natywnego wysyłania sygnału bezprzewodowego. Do tego słuchawki JBL Synchros i jestem zadowolony.
    Dekalog
    Level 12  
    Szkoda, że nie udało się znaleźć odpowiednich słuchawek z funkcją soundshare. Byłoby to najlepsze rozwiązanie. Ja poszukuję takich słuchawek od dłuższego czasu. Twoje rozwiązanie jest skuteczne ale ma jedną wadę. Samsung Level Link trzeba podłączyć do gniazda słuchawkowego. Wtedy rozłączają się głośniki TV. Czyli za każdym razem kiedy chcemy używać słuchawek trzeba wpinać link do gniazda. Po kilkudziesięciu włączeniach padnie gniazdo słuchawkowe. Mam tak już w jednym TV Samsung. Gdyby Samsung oferował funkcję włączania sygnału na słuchawki za pomocą pilota to byłoby to idealne rozwiązanie. Wtedy link może być podłączony na stałe. Niestety nie ma takiej opcji. Lepsze jest użycie urządzenia "Toslink to Bluetooth Adapter". Podłączamy do wyjścia optycznego i zasilamy poprzez USB. Głośniki telewizora można rozłączyć za pomocą pilota od TV. Na rynku jest dosyć dużo takich adapterów różnych producentów w różnych cenach.