Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

HP 2000 Notebook - Witam po aktualizacji windowsa z 8 do 8.1 nie działa przegląd

25 Wrz 2016 18:43 474 11
  • Poziom 9  
    Witam po aktualizacji windowsa z 8 do 8.1 nie działa przeglądanie stron internetowych testowane na 3 róznych przeglądarkach. Nie wykrywają połączenia, dodam że skype rozmowy normalnie działają a przeglądanie stron nie działa.
    Dzieje się to na wifi jak i podłączeniu laptopa do kabla ethernet.
    1. aktualizowałem sterowniki do karty sieciowej,
    2. wyłączyłem zapore windows
    Co mógłbym jeszcze zrobić? Proszę o pomoc laptop cioci chciałem tylko zaktualizować windowsa do 8.1 bo ciągle wyskakiwał komunikat.
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 16  
    Wejdź w ustawienia karty sieciowej i podaj adres IP, bramę oraz serwer DNS jaki pobiera sobie karta sieciowa z routera.
  • Poziom 9  
    wszedłem w połączenia sieciowe
    Wifi>stan>Własciwości>protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4)
    i mam wszystko automatyczne ustawione, chyba ze to nie ta opcja.
  • Poziom 16  
    To ta opcja, tylko zamiast wchodzić we własciwości to daj Stan/Szczegóły i tam będziesz miał podane parametry o które prosiłem.
  • Poziom 9  
    Adres IPv4: 192.168.1.13
    Brama domyślna: IPv4 192.168.1.1
    Serwery DNS IPv4: 192.168.1.1 i drugi 192.168.1.1
  • Poziom 16  
    DNS masz wpisany dobrze, spróbuj jeden z DNS'ów zmienić na 8.8.8.8. Nie masz przypadkiem zainstalowanego McAfee Internet Security ?
  • Poziom 9  
    Nie pomogło, nie mam McAfee Internet Security
  • Poziom 16  
    Dla pewności sprawdź sobie czy urządzenia, na których działają strony WWW dostają takie same ustawienia dla karty sieciowej.
    Naciśnij przycisk "Windows" + X. Wybierz uruchom i wpisz ping www.wp.pl -t
  • Poziom 9  
    Reply from 212.77.98.9 bytes= 32 time=29-47ms TIL=61
    tylko time się wahało od 29 do 47
  • Poziom 16  
    Czyli tak jak myślałem, masz internet :)
    Spotkałem się z takim czymś jak u Ciebie w dwóch sytuacjach:
    - strony www blokował nieaktualizowany McAfee Security (u 4 klientów na różnych systemach)
    - do sieci przez switcha był wpięty uszkodzony rejestrator kamer

    Ewentualnie internet blokuje sam laptop, zawiesił się jakiś antywirus lub coś. Próbowałeś innej przeglądarki ?
  • Poziom 9  
    Tak IE, Firefox, Google Chrome
    A pare minut po starcie systemu mam taki błąd:
    "Wystąpił problem podczas uruchamiania pliku
    C:\PROGRA~1\COMMON~1\System\SysMenu.dll
    Nie można odnaleźć określonego modułu"

    coś wspólnego?
  • Poziom 16  
    Szczerze to nie mam pojęcia, ale zająłbym się tym błędem. Poczytaj o tym błędzie w googlach i spróbuj to naprawić bo internet masz, tylko coś go blokuje.

    Widzę, że są jakieś tematy związane z tym błędem więc mam nadzieję, że sobie jakoś poradzisz.