Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Amplituner THOMSON DPL910VD - wyłączają się głośniki FRONT L i P

hug02 25 Sep 2016 23:20 1020 2
  • #1
    hug02
    Level 2  
    Cześć,
    zwracam się do Was z prośbą o pomoc w zdiagnozowaniu usterki.

    Opis problemu:
    Do amplitunera mam podpięte 5 głośników (2 fronty, 2 rear, centralny) i subwoofer. Wszystkie fabrycznie dołączone w zestawie do amplitunera. Teoretycznie wszystko działa dobrze, ale zauważyłem nieciekawą rzecz: głośniki przednie się wyłączają, lewy i prawy jednocześnie, tylko front. Centralny, tylne i subwoofer grają cały czas, bez problemów. Kiedy fronty się wyłączają słychać taki dźwięk ze środka amplitunera, taki "cyk". Niedawno jeszcze radziłem sobie z tym problemem podnosząc przód amplitunera - wtedy słyszałem znowu "cyk" i się włączały. Od wczoraj już niestety nie pomaga, aczkolwiek czasem grają zaraz po włączaniu urządzenia.



    Czy będziecie w stanie mi coś doradzić?

    Z góry wielkie dzięki za pomoc.
    Pozdrowienia.

    P.S. Ewentualnie może da się jakoś przestawić podłączenie tylnych, żeby grały jak przednie? Nie mam parcia na surround, więc mógłbym wykorzystać wpięcia tylnych, aby grały pełnym zakresem, tak jak przód (o ile to możliwe).
  • #3
    hug02
    Level 2  
    Dziękuję za odpowiedź. Widzę, że nie obejdzie się bez rzucenia okiem przez specjalistę.