Witam,
Kupiłem na ebay 3 wzmacniacze oraz przedwzmacniacz na ebay, aby złożyć głośniki komputerowe. Oto one:
Planowałem wejść na przedwzmacniacz, potem równolegle na 3 wzmacniacze. Problem w tym, iż dopiero po czasie zorientowałem się, iż moc zostanie rozdzielona... Jak dla mnie to głośnik musi być mocny, byleby nie szumiał
Czy powinienem zastosować jakiś wzmacniacz słuchawkowy bądź inny? Chyba powinien mieć 3 razy większą moc niż wyjście z karty dzwiękowej. Zakładam, że musiałbym go zamontować pomiędzy przedwzmacniaczem a 3 wzmacniaczami właściwymi. Czy to ma na tyle duże znaczenie, że warte uwagi, czy trzymać się pierwotnego planu? Oraz jaką moc ma wyjście z karty dzwiękowej (różne źródła podają od 1mW do 300mW, spora różnica).
Pozdrawiam i jeszcze uczę się w technikum, za dużo na temat audio nie miałem...
Kupiłem na ebay 3 wzmacniacze oraz przedwzmacniacz na ebay, aby złożyć głośniki komputerowe. Oto one:
Moderated By Mirek Z.:Zabronione linki do aukcji usunąłem. https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php - p.3.1.18.
Planowałem wejść na przedwzmacniacz, potem równolegle na 3 wzmacniacze. Problem w tym, iż dopiero po czasie zorientowałem się, iż moc zostanie rozdzielona... Jak dla mnie to głośnik musi być mocny, byleby nie szumiał

Pozdrawiam i jeszcze uczę się w technikum, za dużo na temat audio nie miałem...