W motocyklu urwał mi się jeden z magnesów, uszkodził stator zapłon typu magnet bezimpulsatorowy. Z okazji dość drogiego oryginału postanowiłem zaadoptować magneto i stator z suzuki ad 50 morini, wykonałem podstawę statora z dużą możliwością korekcji kąta zapłonu, za pomocą lampy ustawiłem zapłon w odpowiednim miejscu. Moduł zapłonowy oryginalny, po podłączeniu motocykl zapalił ładnie, równo chodzi, realizowane jest opóźnienie zapłonu wraz ze wzrostem obrotów, lecz nie kręci się tak jak powinna do około 10 tys., tak na oko przy 5 tys. ma jak gdyby odcięcie, iskra zanika, dodam, że na oryginalnym magnecie też tak się działo. Podejrzewam uszkodzenie modułu, mam oryginalny cewkomoduł od suzuki ad 50, lecz boję się go podłączyć, bo nie wiem czy ten cewkomoduł będzie opóźniał zapłon tak jak oryginał Husqvarny. Może któryś z szanownych kolegów spotkał się z takim przypadkiem, może można wykonać zamiennik oryg. modułu lub naprawić stary za wszystkie ewentualne rady będę wdzięczny. Dodam, że jak lekko opóźniam zapłon położeniem statora, wkręca się nieco wyżej, ale przy odpalaniu bardzo odbija kopka i tak efekt odcięcia występuje, ja tylko troszkę znam sie na elektronice nie wiem, który z dostępnych ogólnie schematów modułu do zapłonu magnet by podpasował do mojego wynalazku. Pozdrawiam.