Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Kupię] Tester elementów elektronicznych

Berend 05 Oct 2016 14:45 915 10
    Berend
    Level 16  
    Witam, kupie taki tester do testowania: diod,rezystorów,kondensatorów, tyrystorów, tranzystorów polowych i bipolarnych itp.

Najlepiej, żeby był zabudowany.
    Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).
    Berend
    Level 16  
    Fajne, tylko nie mam konta na tym, kiedyś się przymierzałem, ale się nie udało:D
    Zygaqra
    Level 35  
    NIe wiem na czym polegał problem ale założenie konta to prawdziwy pryszcz, z konta w Aliorze złotówkowego ma się rozumieć, nie ma najmniejszych problemów z przelaniem kasy do kitajców. A wtedy należy uzbroić się w cierpliwość (ok miesiąc) i towar listonosz przynosi do domu ;-) .
    Berend
    Level 16  
    No faktycznie teraz to prostsze niż kilka lat temu i widzę, że nawet bez karty kredytowej można kupować przelewami24, dawniej tego nie było i tu był problem.

Od jakiejś kwoty liczą cło?
    Zygaqra
    Level 35  
    Tego nie wiem, link, który ci podałem wyżej dotyczy urządzenia w obudowie, ja kupiłem niemal kopię tego ale bez obudowy do samodzielnego montażu jestem naprawdę zaskoczony możliwościami tego maleństwa. Dokładnie nie pamiętam ile zapłaciłem, szukałem przede wszystkim darmowej przesyłki, było to ok 50-60zł i o cle przy takiej kwocie nie ma nawet mowy.

Dodano po 12 [minuty]:

Zobacz ile tańsze bez obudowy https://www.aliexpress.com/item/2016-New-Arri...id=0b1da464-de99-4102-b86b-6fa4a0c1969b&tpp=1 ja kupiłem to https://www.aliexpress.com/item/Electronic-ki...32624655979.html?spm=2114.13010608.0.0.7uDbdA na początku roku(chyba marzec) widać trochę przepłaciłem ale i tak warto.
    Serwis_Eldamar

Level 16  
    Cło 100zl za kazde 500zl wartosci towaru
    Berend
    Level 16  
    Serwis_Eldamar wrote:
    Cło 100zl za kazde 500zl wartosci towaru

Czyli dopiero od 500 zł zamówienia(jednorazowego) liczą cło?

Dodano po 7 [minuty]:

Nie ukrywam, że nie chce mi się tego składać, ciekawe jestem czy te w obudowach faktycznie są polutowane i w obudowach, czy do montażu.
    Serwis_Eldamar

Level 16  
    Quote:
    Czyli dopiero od 500 zł zamówienia(jednorazowego) liczą cło?

Podałem to "orientacyjnie", opłata celna zależy od tego jaki to towar etc. aczkolwiek na ten temat możesz znaleźć masę informacji w google.
    Quote:
    Nie ukrywam, że nie chce mi się tego składać, ciekawe jestem

Przecież tam jest dosłownie parę elementów... montaż nie zajmie Ci raczej więcej niż 10 minut.
    Ale jeśli bardzo nie chcesz łapać za lutownicę to są i zestawy polutowane, gotowe do użytku. Zdjęcia przedstawiają realny towar, a opis masz w aukcji.
    Pozdrawiam.