To problem który próbowałem rozwiązać poprzedniej zimy, niestety bez rezultatu. Po odpaleniu na zimnym silniku (szczególnie po nocy) zaczyna przerywać, szarpie, obroty falują, zdarza się że silnik zgaśnie. Wystarczy kilka minut od odpalenia i problem znika, silnik zaczyna pracować równo, potem auto normalnie jeździ, nie ma problemu z przyśpieszaniem - wszystko jest ok. Niestey tak jak pisałem po odpaleniu silnik chodzi jakby nie na wszystkie cylindry, im niższa temperatura powietrza tym jego praca jest gorsza po odpaleniu. Mogę wielokrotnie odpalać auto gdy silnik jeszcze nie straci swojej temperatury i pracuje prawidłowo. Podłączałem się za pomocą OBD i programu Torque i występują 3 błędy, które po skasowaniu wracają:
P0172 - system too rich (bank 1)
P0303 - cylinder 3 misfire detected
P0420 - catalyst system efficiency below thresold (bank 1)
Na przestrzeni roku:
1) wymieniłem świece,
2) kupiłem nową sondę lambda przed katalizatorem
3) podmieniałem cewki aby zobaczyć czy nie jest problem z 3 cylindrem - ale nigdy błąd nie pojawił się na innym cylindrze niż 3,
4) kupiłem używany czujnik temperatury cieczy chłodzącej
5) wymieniłem filtr paliwa na nowy
6) sprawdzałem ciśnienie na listwie - było prawidłowe
&) mierzyłem ciśnienie sprężanie - z tego co pamiętam wynosiła około 10 bar, na wszystkich cylindrach było równe
Po wszystkich tych wymianach problem nie został rozwiązany. Oczywiscie odpalam na PB, problem wystepuje zarowno na PB i LPG
Nie bardzo wiem gdzie dalej mogę szukać przyczyny problemu, wiosną i latem problem praktycznie nie istnieje, ale niestety na jesień i zimę powraca. Będę wdzięczny za pomoc co mogę jeszcze sprawdzić aby znaleźć przyczynę problemu
P0172 - system too rich (bank 1)
P0303 - cylinder 3 misfire detected
P0420 - catalyst system efficiency below thresold (bank 1)
Na przestrzeni roku:
1) wymieniłem świece,
2) kupiłem nową sondę lambda przed katalizatorem
3) podmieniałem cewki aby zobaczyć czy nie jest problem z 3 cylindrem - ale nigdy błąd nie pojawił się na innym cylindrze niż 3,
4) kupiłem używany czujnik temperatury cieczy chłodzącej
5) wymieniłem filtr paliwa na nowy
6) sprawdzałem ciśnienie na listwie - było prawidłowe
&) mierzyłem ciśnienie sprężanie - z tego co pamiętam wynosiła około 10 bar, na wszystkich cylindrach było równe
Po wszystkich tych wymianach problem nie został rozwiązany. Oczywiscie odpalam na PB, problem wystepuje zarowno na PB i LPG
Nie bardzo wiem gdzie dalej mogę szukać przyczyny problemu, wiosną i latem problem praktycznie nie istnieje, ale niestety na jesień i zimę powraca. Będę wdzięczny za pomoc co mogę jeszcze sprawdzić aby znaleźć przyczynę problemu